A távolságot, mint üveggolyót

2009.04.01; szerda 16:00: Stirlitz elektromos levelet kapott. Az állt benne, hogy megint megválasztották MVP-nek.

2009.04.01; szerda 22:35: Strilitz a titkos naplójából előkereste a jelszavát és bejelentkezett a company store-ba.

2009.04.01; szerda 22:50: Stirlitz a feljegyzései közül előkereste a korábbi felderítésének jegyzőkönyvét. Ebben szerepelt tételesen a lista, hogy mit is kell megrendelnie.

2009.04.01; szerda 22:55: Stirlitz döbbenten tapasztalta, hogy a helyszínen rögzített listáról mindösszesen egy tétel rendelhető csak meg a boltból, ráadásul az is éppen elfogyott. A Windows7 márkájú melegítők, pólók és esőkabátok például egyáltalán nem érhetők el.
– Ez csak Müller piszkos aknamunkája lehetett! – morgott Stirlitz.

2009.04.01; szerda 23:32: Ennek ellenére Stirlitz viszonylag hamar elköltötte a zsetonokat. Habár a hordozható asztali dartsnál egy kicsit megremegett a keze, de aztán elhessegette a kétségeit. – Az imperializmus elleni harcban ránk fér egy kis lazítás – gondolta, miközben bátran bejelölte a csekbokszot.

2009.04.02; csütörtök 03:50: Megérkezett a rejtjelezett elektronikus levél. A csomagot behajózták.

2009.04.03; péntek 11:52: Stirlitz elektronikus levelet kapott. A raktárból értesítették, hogy vámkezelési nyilatkozatot kell kitöltenie, mert csomagja jött. Stirlitznek összeszorult a szíve. – Csapda! Azt írták, hogy a csomagot behajózták, de 2 nap alatt semmilyen hajó nem ér át az óceánon! – Hazafelé másik útvonalon ment és a hátsó ablakon mászott be.
– Ezt megúsztam – lélegzett fel Stirlitz.

2009.04.05; vasárnap 22:13: Stirlitz az otthoni archívumából kikereste a titkos kódot. DDP! Ez az a kód, amelytől az ellenség pénzéhes adminisztrátora megszelidül. Kitöltötte a vámkezelési nyilatkozatot, beszkennelte, majd az otthoni címéről visszaküldte az UPS-nek.

2009.04.06; hétfő 11:41: Stirlitzet telefonon keresték a raktárból. Itt van a csomagja. Stirlitz falfehéren állt fel. Hiszen még csak nemrég küldte vissza a nyilatkozatot! Először. Most jött volna az, hogy visszaküldik, javítson ki benne ez-azt. – Elárultak! – villant át az agyán. A biztonság kedvéért a hátsó ablakon mászott ki és úgy közelítette meg az udvar félreeső szegletében elterülő raktárépületet. Bement. Senki nem foglalkozott vele. – Ezek már mindent tudnak! – zakatolt a szíve. Egy csomagot látott az asztalon, hátul egy ember joghurtos kiflit evett. – Ez melyik kód lehet? – pörgött Stirlitz agya, de nem jött rá. – Az enyém? – kérdezte hangosan az embert. – Ja – válaszolta az. Stirlitz gyorsan felkapta a csomagot. Pusztán óvatosságból visszafelé a bokorban kúszva közelítette meg a munkahelyét.

2009.04.06; hétfő 12:23: Stirlitz letette a csomagot az asztalára és roppant óvatosan szemlélgetni kezdte. – Egész biztosan elárultak! – morogta – Fizikai képtelenség, hogy 11000 kilométer távolságból hamarabb érkezzen meg egy csomag, mint ha a birodalmi posta szállította volna ide a szomszéd városból. –
Habár a csomag nem ketyegett, de Stirlitz elővette a szekrényből a távirányítású csomagbontó robotját, lefordította az asztalát, bebújt mögé és elszántan kibontatta a csomagot.
A csomag nem robbant.
– Ez egyre gyanúsabb. Lehet, hogy mégis sejtenek valamit? – tépelődött Stirlitz.

6 Comments

  1. Amióta két kerület között 7 nap egy képeslap, illetve a külföldi csomagon szereplő ékezetmentes utcanév kihívások elé állítja a királyi postást, én azon se csodálkoznék, ha az emberek elkezdenék Bécsből feladni a küldeményeiket…..

  2. Ilyenek ezek a mocskos kapitalisták, én délután 5-kor nyomtam meg a “küldöknektekpénzt” gombot, másnap reggel fél kilenckor már szóltak, hogy csomagom jött Angliából. Levegőt nem kaptam.

  3. Rájöttem! Ezek szervezetten DOLGOZNAK!

  4. Az nem lehet. Öntudatos dolgozó ennyire mélyre nem süllyedhet.

  5. Én meg enetól külföldről kérem a fizumat. Úgy talán hamarabb megjön.

  6. Öntudat, jajj :-)
    Ez az amit a Plázák nevelnek a tinikbe? :-DDDD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *