Váratlan macska

Hát, igen. A nagy dolgok is kicsiben kezdődnek valahol.
Szerdán a kutyák felkergettek egy macskát a fára, nem messze tőlünk. A gyerekek segítettek neki lemászni.
Azóta van egy macskánk. És volt egy lányunk.
Ők ketten ugyanis összenőttek és csak bámulják szerelmes szemekkel egymást az udvaron. A macskának már van tejes edénykéje, a printer kartondobozából és kiöregedett törlőruhából lett szállása is.

Nagyítás Nagyítás

Mondjuk elég furcsa a helyzet, a macs egyáltalán nem néz ki kóbor egyednek. Szép, ápolt szőre van, meg egyébként is, egy megfelelően táplált kölyökmacska. Nézegetni is fogjuk most egy ideig a környéken a villanyoszlopokat, hátha keresni fogja a gazdája.
Pontosabban, valószínűleg nem mindenki fogja egyforma lelkesedéssel nézegetni az oszlopokat.

13 Comments

  1. Majd ha odaszarik a kertetekbe, akkor a lányoddal takaríttasd föl, máris nem fog annyira örülni neki! :)))

    Miután mi beköltöztünk, nálunk is próbálkoztak a dögök, találtam 1-2 alkalommal macskaszart. Ez amúgy is zavarna (ahogy Tomcat írta, “a macska ezzel jelzi, hogy ő itt a basszájba” :))), de amiatt meg pláne, hogy a mezítláb a kertben rohangáló kislányom nehogy belelépjen, megfogja (2 éves, még nem igazán undorodik semmitől).

    Kikészítettem azonban egy szobanövény-permetezőt a teraszkorlátra és némi csatakiáltás kíséretében adtam belőle a testüknek rendesen, amikor megláttam, hogy a kertünkben bóklászik. :))) A macskanyelven tartott tanfolyam sikeres volt, mert pár hete nem is láttam macskát itt. A hangjukat sajnos hallom, egyik este olyan verekedést rendezett két kandúr, hogy zengett az egész tömb, több szomszéd is kiment a kertjébe siccelni. :)

    Egyébként a macskákkal semmi bajom, sőt, ha elviselhető mértékű az egója, még szeretem is őket.

  2. Ezt a macskát én már csak a lányommal együtt tudnám elzavarni. :)
    Még a régi lakásban volt az az álma, hogy majd lesz egy macskája, de aztán idővel letett róla. Aztán itt váratlanul megjelent álmai macskája (fényesen fekete, kicsi, szeretetre vágyó) – és azóta többet van vele, mint velünk.
    Macskaszarral eddig nem találkoztunk, a csajok kifigyelték, hogy amikor kinyomott egyet, utána rögtön elkaparta.

  3. Az jó – egyelőre :) -, mert akkor nem gondolja úgy, hogy ő a domináns a környéken/köztetek. Problémák akkor lehetnek, ha egy idő után először nem kaparja majd el, illetve ha később még feltűnőbb helyekre szarik oda (terasz közepe, asztal teteje stb. :))).

  4. Akkor majd kivágom, mint macskát szarni. :-))

  5. Ez fáj kicsit… évek óta reklámozom a remek vérvonalú p60-i macskákat, erre egy gyötment kerül az új kécóba… Ah….

  6. Nézd, ez egy kommandós macska volt. Miután mindannyian megkeményítettük a szívünket, hogy itt bizony nem lesz – egyszerűen csak itt termett, pont olyan formában, amilyennek lányom az ideális macskát elképzelte – és csak nézett és csak nézett.
    Teljesen más dolog egy macskát nem elhozni, mint egy macskát elszakítani valakitől és úgy kidobni.

  7. Fiadnak kutya?
    Mikor?
    ;)

  8. Az eredeti elképzelés szerint macska nem lett volna, hanem jövőre egy kutya. Nem a fiamnak, mindenkinek. Hát… érdekes lesz – ez a macska ugyanis annyira balfék, hogy egyből felteker egy fára, ha kutyát lát.

  9. Mi eppen most kuzdunk azzal, hogy a befogadott, nagyon megszeretett kismacska autobalesetben eltorte a gerincet. Szegeny gyakran atkommandozott a szomszedba, es most be is fekudt az autoba…

    Most 3-4 hetig nem tudjuk, hogy meggyogyul-e, vagy el kell altatni.

    A lanyodat azert erdemes felkesziteni arra, hogy a macskak borzasztoan onallo lenyek (kulonosen kutyakhoz kepest), es nem igazan tudod biztositani, hogy ne csinaljon valami hulyeseget.

  10. A kutya biztosan meg fogja őt szokni, ha az elejétől kezdve úgy van neki tálalva a dolog (nem a macska :)) ), hogy a cicc a falka része, nem kivülálló. Ilyen esetben sokszor az elszemtelenedett macska terrorizálja szegény kutyát, eleszi a kajáját stb. :)

    Én mától amúgy nálunk a macskákkal szemben bevezettem a zéró tolerancia elvét – ha Rudi Giulianinak bejött, akkor nekem is jó lesz. :) Ti. az egyik dög lejelölte a kisebbik lányom autósülését, amiben kiraktuk a teraszra egy kb. fél-egy órára aludni. :I Még szerencse, hogy csak kicsit és a gyerek nem kapott belőle. Mindezt úgy, hogy közben mi ott voltunk pár lépésre a nappaliban, csak nem láttunk rá mindig.

  11. FB2,

    Persze, a lány erre fel van készítve. Nem kicsi gyerek már – lassan nem is gyerek – tudja, hogy a macska szabadabb életet él, annak minden kockázatával együtt.

  12. Adi,

    Ja, ez már súlyos. Elég szemtelen dögöket fogtatok ki. (Ez a nálunk lévő kifejezetten jólnevelt.)

  13. Itt van több is ebben a tömbben, sajnos. Ha sok pénzem lenne, elkapnám őket egyesével és elvinném az állatorvoshoz ivartalanító műtétre. Bármennyire is nem tetszene ez a delikvensnek. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading