Elmarad

Több helyen is megírták, szombat délelőtt viharos erejű szélre számítanak a Balaton dél-nyugati felében – emiatt a Balaton-átúszás bizonytalan időre el lett halasztva.
Most valószínűleg többen is meg fognak kövezni, de a magam részéről megkönnyebbülve sóhajtottam fel.
Eleve itt volt ez a meglehetősen hajtós hét – nekem viszont nagy szükségem lenne már egy pihenős hétvégére. Ráadásul úsznom sem sikerült, jó régóta. Anno az epeműtétem után, szeptember táján mentem el úszni, de nem bírtam ki a két kilométert, annyira elkezdett fájni gyomortájon valami odabent. Azóta meg még nem teszteltem.
Igazából ma délelőtt akartam, de a hülye kánikula miatt nem lehet csak úgy elmenni úszni, mert mindenhol stranddá alakították az uszodákat. Rácsörögtem a közeli Malév uszodára, azt mondták, hogy 6.15-8.30 között lehet náluk úszni, nincs nagy tömeg.
Csakhogy én mostanában alvás helyett szúnyogokkal háborúzok.
Arról szó sem lehet, hogy éjszaka ne legyen nyitva az ablak – hiszen csak így lehet levegőt kapni. Meg szúnyogot. Kilószámra. Csütörtök hajnalban annyira eldurvult a dolog, hogy lemásztam a nappaliba, behajtogattam magam a kétszemélyes kanapéba és úgy próbáltam aludni. Tegnap persze elmentem boltba és felfegyverkeztem a szúnyogok ellen. Éjszaka bevetettem az egész arzenált, sajnos igen mérsékelt sikerrel. Hajnali fél öt körül találtam meg az ellenszert, sprével jól befújtam a szobát, majd beizzítottam a lapkával működő riasztót a folyadékos helyett. Ez a kombináció végre meggyőzte a dögöket, hogy komolyan gondolom.
Csakhogy… ekkor tévedt rá a tekintetem az ébresztőórára. Mely ötre volt felhúzva.
Lenyomtam. Ennyit a mai úszásról.
Ha meg belegondolok abba, hogy a Balcsi átúszáshoz hajnali négykor kellene kelnünk holnap, hogy még a nagy tömeg előtt leérjünk a reggel nyolcas starthoz… hát, a hátam közepére kívántam az egészet.

3 Comments

  1. Gondoltam is rád

  2. Amikor a Balaton-átúszás elhalasztásáról hallottál vagy amikor hajnalban a szúnyogokat csapkodtad? :-))

  3. Én már vagy húsz éve a lapkára esküszöm,úgyhogy csak a víz juttatott eszembe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading