Ápoljuk kertjeinket

Biztos mindenki elábrándozott már, hogy mi az az ideális munkahely, mi az az ideális tevékenység, melyet _igazán_ szívesen végezne. GT például rákhalász lenne a tengeren, én pedig egész sokáig kitartottam amellett, hogy útikönyveket szeretnék írni.
De mostanában bejött egy alternatíva. Egyre többször elgondolkodok rajta, mennyire kellemes lehet kertésznek lenni Visovac-on. Ez egy apró sziget a Krka nemzeti park eldugott hátsó övezetében. Párszáz négyzetméter az egész, van rajta egy ferences kolostor, templommal. Az épület gyönyörű, a körülötte lévő park szintén. Élet is lehet a szigeten, a kolostor hátsó udvarában találtunk focikaput és kosárlabda palánkot is. (Gondolom, amikor elmegy az utolsó látogató, a barátok nyomnak egy-egy derbit.)
A hely maga a nyugalom szigete. Ember alig. Túristaszezonban óránként beesik húsz látogató, 25 perc múlva elmennek és a legtöbb időt egyébként is a múzeumban töltik. Meleg esetén bele lehet csobbanni a vízbe. A munka pedig: isteni nyugalomban gondozni a kertet, figyelemmel kísérni az általunk ültetett növényeket, gyönyörködni a munkánkban.
Nem is kellene semmi más.
Esetleg internet hozzáférés.

2 Comments

  1. ize, a rakhalaszsagba – ertelemszeruen – beleertettem azert egy qrva nagy savszelesseget en is a hajon :DD

  2. Csakis.:) Egy háló a ráknak, egy háló a laptopnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading