OMSz

Műsoron kívül, mert most olyan történt ebben az országban, ami eddig még ebben az elmebeteg rendszerben sem soha. Jegyezzük fel, mert ez egy markáns fordulópont lesz. Innentől senki nem fog, senki nem mer szakmai döntést hozni, csak és kizárólag az lesz a szempont, hogy a Gazda összevonja-e a szemöldökét, vagy nyáladzik örömében. Miközben az állam kisgömböcként zabálja fel az egész gazdaságot.

Ennek az országnak reszeltek.

Kész. Ez már Észak-Korea szintje. Vagy a Tanú-é, Rákosival, Bástya elvtárssal.

7 Comments

 1. Bár lett volna bármi előjele annak, hogy ilyen rendszer épül. Csak egy apró jel, ami bizonyára észre térítette volna a szavazókat.

  https://www.nepszava.com/2011/03/uncategorized/megerositve-kirugasok-nyelveszeti-ellenvelemenyert.html

 2. A mentalitás hasonló, de az eset mégis jelentősen más. Akkor a Gazda akart valamit, egy apróka bizottság meg nem úgy döntött, erre az írmagjukig kiirtotta őket.
  Most viszont az OMSz teljes mértékben korrekt volt, a legjobb tudásuknak megfelelő előrejelzést adtak. Nem kell hozzá szellemi óriásnak lenni, hogy az ember belássa, a meteorológia, mint tudomány, valószínűségeken alapul, azaz vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet száz százalék biztonsággal megjósolni az időjárást.
  A Gazda most tulajdonképpen az időjárást büntette meg, mert nem olyan lett, mint amilyent szeretett volna. Mint amikor Caligula megkorbácsoltatta a tengert.

  Ez már sokkal ijesztőbb dolog, mint egy apró bizottság eltiprása.

  • Az a különbség, hogy az ókori történet (ami kicsit másképp történt…) alapvetően racionális cselekedet volt a korszellem, a kultúra és a hatalmi viszonyok alapján.

   De ma ez elfogadhatatlan.

 3. Nekem már az is belémfagyasztotta a vért, bevallom. A szint különbözik, de azért mindenképp fogtak valami tényt (legyen az nyelvészeti szabály vagy a valószínűségszámítás) és mivel nem tetszett nekik, bosszút álltak azon, akik ezt a tényt közölték velük.

 4. Ölüljenek hogy nem a csillagba kelülnek a kis latlok!!!
  https://ma7.sk/hagyomany/leporolt-historiak-egy-meteorologus-recsken

  Én már csak a mexikói időjárást követem néhány éve: https://youtu.be/ePG6zUYvUZg

 5. Ennek az országnak már régen reszeltek. Amíg van 3 millió (birka+haszonélvező), addig ez így is marad. orbán szarik a többiekre, mert ennyivel is megvan a kétharmad.
  Forradalom kell ide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *