Szociális média

Elmondhatatlanul gyűlölöm. Szvsz egyike a legrosszabb változásoknak, melyek az internettel és úgy általában a társadalmakkal történhettek. Ha az agresszív emberi ostobaság fogja elpusztítani az emberiséget, a szociális média lesz az eszköz, amellyel megteszi.

Nem akarom túlragozni. Ostoba emberek, agresszív emberek mindig is léteztek. A szociális média hozta őket össze, adott nekik önbizalmat, erőt. Így ébredt kollektív öntudatra az ostobaság. Apes Together Strong. Ja. De ettől még továbbra is majmok maradnak (itt kérek elnézést a csimpánzoktól), akik a korlátozott agykapacitásukkal, de a hirtelen feléledő erejükkel simán visszalökhetik a civilizációnkat párszáz évvel a múltba. Ami a mostani technikai fejlettség mellett biztos pusztulás.

Nem véletlenül vagyok frusztrált, hogy mégis használnom kell ezt az izét.

Itt van a legfrissebb. Az FKF új irányelveket adott ki a házakhoz kihelyezett szelektív kukákkal kapcsolatban:
– A vegyes anyagú csomagolási hulladékot (pl. tetrapack dobozok) mostantól nem a papírosba (kék) kell dobni, hanem a sárgába.
– A sárgába _csak csomagolási hulladék_ műanyag, illetve fém mehet, más nem.

Honnan kellett volna megtudnom?

 • Közszolgálati média
  Ja. Majd pont ez a gennyes propagandacsatorna fog azzal foglalkozni, ami a dolga lenne.
 • Mindenféle sajtótermék
  Mostanra mindkét oldalon mindegyik sajtótermék a választásra hangolódott.
 • Szórólapok minden érintett postaládájába
  Drága. Környezetszennyező. Idegesítő.

Mi lett helyette? Kirakták a hírt a Facebookra, az emberek meg elkezdték osztani, aztán valahogy eljutott hozzám is. (Mondjuk ha nem ebben az időben szerveződött volna a kajakos filmfesztiválunk, akkor valószínűleg nem tudtam volna meg.)

De ugyanez megy kerületi szinten is. A helyi ujság ugyanolyan gennyes propaganda, csak éppen a másik oldalról. A legnagyobb kerületi FB csoportot az önkormányzat felügyeli, szintén hányinger propaganda. A kisebb, független csoportokból már többé-kevésbé lehet valósan tájékozódni. De csak azokból.

Azaz legszívesebben a hátam közepére kivánnám az egészet, de nem, legalább kétnaponta be kell lépnem, végigolvasnom a tömény szartengert, hogy azt a néhány hasznos információt kiszűrjem belőle, melyhez másképp nem juthatok hozzá. Remek.

2 Comments

 1. Ettol en is hulyet kapok, hogy a szocmed lett a default platform es nem kerulheted ki. A politikusok a facebook oldalukon jelentenek be mindent. Ezt hogy lehet megengedni?

  Es kenytelen vagy a de facto facebookot hasznalni, mert a gyerekek iskolai infoi, kulonorak stb, mind ott szervezodnek. Utalom.

 2. Először is: közösségi média, nem szociális.

  Másodszor: igazad van, de milyen más csatornát ismersz? Én nem örülnék papíralapú üzengetésnek, pláne úgy, hogy a számla is elektronikus. Lehetne a számlához csatolni, de nemrég láttam, hogy ezt sem olvassák el a zemberek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *