Olvasgatok

Arra gondoltam, tegyük plasztikussá, mennyit is fizetsz TE SZEMÉLY SZERINT egy-egy kiadásra.
Mit csinálnak a pénzemmel?

Le merném fogadni, hogy az ország lakosainak minimum fele nincs tisztában azzal, hogy hogyan is működik az ország, milyen pénzeket milyen célokra használnak.
Ez az írás nekik szól.
Illetve szólna, ha olvasnák a fenti blogot. Vagy akár ezt.

6 Comments

  1. Egyetértek, nagyon jó írás. A kommentek egy része viszont elkeserítő: olyan mértékben relativizálják a jelenlegi helyzetet, hogy az borzalmas. “Mert ha az országon belül költi el, az országtól nem lopott” és az “összes eddigi kormány ezt csinálta, miért baj, hogy ez is?” között váltakozva, siralmas :(

    A valódi kérdésre viszont egy jogász tudna felelni talán: milyen módszer van most a kezünkben, ha el akarjuk számoltatni mindezt? A mostanit, az előzőt, meg az összeset? Az más kérdés, hogy a többségnek még késztetése sincs erre, maximum a helyükre akarna ülni :(

    • Igazából a Ditta nevű kommentelővel bizonyos értelemben egyet tudok érteni. Mert tényleg úgy van, hogy ha a lopott pénzt az országon belül költik el, akkor az országtól nem lopnak. De az emberektől igen. Miklós írása pedig pont arról szól, hogy hé, emberek, tőletek lopnak. Szóval Dittának igaza van, csak éppen erősen offtopic.

      • Ha a gazdasági értékeket nézzük, akkor a pénz nem megy ki, valóban.

        Ahogy valaki meg is írta, ne lopják már ki a zsebemből, becsszó, megígérem, én is itthon költöm el .

      • Azért nem off topic az a seggfej Ditta, mert igazából kétszer lopnak.
        Egyszer amikor elrakják saját zsebre, másodszor amikor megint elszedik az emberektől hogy mégis legyen ovónéni a gyermekednek, meg kórház hogy meggyógyuljon az anyukád, meg rendőr aki megvéd,stb.
        Vagy végül másodszorra már nem jut, mer elment motoGP pályára és megdöglik a kedves szavazó anyukája a kórházban (vagy otthon ha kizavarják onnan), a gyerekét alulfizetett motiválatlan tanárok tanítják stb.
        Na ez a hazaárulás, ami rendben van a Ditta féle “országon belül marad” faszok szerint.

  2. Valami nagyon magvasat akartam eredetileg írni ehhez, de elment a kedvem. Ha egy ilyen cikket megmutatsz egy átlag magyarnak (vagy egy átlag fidesz-szavazónak, ami majdnem ugyanaz), el sem fog jutni az agyáig, hogy miről szól. A helyzet reménytelen – nem véletlenül rombolja földig a csúti geci az oktatást, ugyanis elemi érdeke, hogy ez így maradjon (legalábbis amíg az mtva, a kesma és a megyei lapok a kezében vannak)
    Ditta meg valószínűleg egy olyan pina (ne legyünk kirekesztőek – valaki ugyanis fasznak titulálta), aki részesül a lopott pénzből, máskülönben nem támogatná a közösből való lopást. Gondolom szerinte szíjj lászló jachtja valamelyik nevesebb magyar hajógyárban készült…eh, minek is reagálok ekkora nyilvánvaló ostobaságokra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *