Örök emlék

Van abban valami felemelő, amikor az ember sorra növi ki a sportórákat, majd végül elér a felső zónába. Nem akarom részletezni, de a helyzet az, hogy eldöntöttem: lecserélem a Forerunner 230-ast egy Fenix5-re. Igen, tudom, jóval drágább, hónapokig vacilláltam is rajta, mielőtt döntöttem.

Aztán szombat reggel hétkor jött az üzenet, hogy mehetek az alzadobozhoz. Kocsiba vágtam magamat, viszonylag hamar megfejtettem az automata működését, a jópofa zacskóval visszaültem a járgányba. Reggel a mérleg nagyon megdícsért (azaz visszaigazolta, hogy jó az út, amelyen járok), a parkolóban éppen kisütött a nap, az autómagnó pedig egyik kedvenc döngetős zenémet dobta ki. A főútra már csikorgó gumikkal fordultam rá és nyomtam a gázt, ahogy a csövön kifért. Éreztem, hogy ez a kora reggel egyike lesz azoknak az élményeknek, hangulatoknak, melyek örökre beleégnek a memóriámba.
Mint gyerekkorból a meggyes furé.

Aztán este, amikor már sokadjára vágtam földhöz, hol a mobiltelefont, hol az új órát, gyári reseteltem, hol a mobiltelefont, hol az órát, akkor már csak keserűen röhögtem.
Igen, tényleg örök emlék lesz.

8 Comments

 1. Megint nem akartam az írás lendületét megtörni. Azóta eltelt pár nap és azon kívül, hogy megpróbáltam életet lehelni a rendszerbe, nem nagyon csináltam mást. De sikerült. Igaz, mindent le kellett bombáznom, az újrahúzott mobiltelcsin a korábbi 35 alkalmazás helyett most csak 5 fut, de az egész együtt valami észvesztően állat lett, az óra pedig különösen jó darab.
  Csak a telefont kell erősebbre cserélnem.
  (Aztán időközben az is megtörtént. Vájtfülűeknek: Android 8.0.0.))

 2. Amit te is elfelejtettél, ahogy sokszor mások is: a technológia nem megváltás, hanem küzdelem :)

 3. értékelném ha ezt is megírnád.
  Egyszer én is fogok Garmint venni.

 4. Azért az nem kis problémákra utal, ha a telefont is resetelni kell a párosítási hibák miatt. Érdekelnének a részletek, csak hogy még véletlenül se tegyek olyasmit, aminek ez lenne a vége. Milyen telefon volt amivel küzdöttél?

 5. Oké, ahogy lesz egy kis időm, megírom az egész sztorit részletesen.

 6. Lehet, hogy drága ez az óra, de a weboldalon van pár pöcök, amiket bökdösve tovább lehet növelni az árát! :D

  Már többször megfogadtam, hogy írok egy erős, de rövid (30-40 oldalas) technikai cikket, hogy miként látom ezeknek az óráknak a jelenét, és jövőjét. Csak mire belevágnék, érzem, hogy mire a feléig eljutnék, kezdhetném elölről. A dolgok elég gyorsan változnak. És nemcsak technológiaiig, hanem az emberi részről is, meg a gyártók hozzáállása is.

 7. Azokat a pöcköket egész biztosan fogom még nyomkodni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *