A mosógép etetése tilos

Vasárnap arra riadtunk meg, hogy hatalmas csörömpölés jött a mosókonyhából. Nej ért oda hamarabb és elég durva látvány fogadta. A mosógép valamiért teljesen megvadult és bakkecske-ugrásokkal repkedett a levegőben, faltól falig, egészen addig, amíg váratlanul elterült. A pusztítás látványosra sikeredett: lerepült a vezérlőpanelje, leesett az egyik oldala, a földön fémalkatrészek hevertek. Ráadásul tombolás közben szétverte a cirkó gázszerelvényeit is.
Az utóbbit szerencsére sikerült összeraknom, de a mosógéphez hozzá sem mertünk nyúlni. Szerelő.
Ő is meglepődött. Elméletileg ezeknek a mosógépeknek a dobja nem szabad, hogy leakadjon a rugóról, itt viszont mind a kettőről leakadt. Képzelheted. A hapi nem is erőlködött a visszarakással, letesztelte a panelt. Megdöglött. Mármint a panel. Látni is lehetett, hogy az egyik fém cucc hol ért hozzá a mosógép fém házához, a zárlat pedig megölte az elektronikát.
– Oké – kérdeztem – Akkor hol lehet ilyen elektronikát vásárolni?
Nem részletezem a beszélgetést. Nyilván lehet. Nyilván nem éri meg. Pontosabban még meg is érhetné, mert egy ilyen panel feleannyiba kerül, mint egy új mosógép, csak éppen…
Szóval az van, hogy amelyik mosógép egyszer már megérezte a szabadság ízét, az függő lesz. És a gyógyulás után bármikor megvadulhat újra. Szomorú, de csak egy megoldás létezik: az azonnali elaltatás, majd egy új mosógép megszelidítése.

7 Comments

  1. Ha mégis megkegyelmezel neki, http://orczy.com/ a hely, ahol lehet esélyed…(a vöröstéglás épület háta mögött, a Baross utcában, ahol tavaly sokat szakértettünk… :))

  2. A szerelőm ezt az üzletet szokta ajánlani:
    http://www.luxparts.hu/kapcsolat.html
    (Értelemszerűen csak abban az esetben, ha a felsorolt három márkáról van szó, de most jelen esetben igen.)

  3. És örökbefogadáson nem gondolkodtatok? Vagy egy ilyen jószágból inkább fajtisztát érdemes tartani?

  4. Milyen fajta volt? Nekünk nagyon jó tapasztalatok vannak mindmáig békésen legelő 10-15+ éves Whirpoolokkal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *