Az álmok is fejlődnek

Van ez a tipikus rémálom, amikor az ember bemegy egy épületbe, azon belül egy szobába, majd az istennek sem tud kijönni. Ennek sikerült éjjel egy modernizált változatába belefutnom. Megigértem valakinek, hogy rendberakom a gépét, erre egy csomóan mögémültek, hogy megnézik, nekem pedig meg kellett volna nyomnom az Alt+R billentyűket, de a billentyűzet szétcsúszott háromfelé (olyan szétszedhető fajta volt) és egyszerűen nem találtam a billentyűket, aztán amiket véletlenül megnyomtam, azok a valós világból kezdtek el létező fogalmakat eltávolítani, tudtam, hogy ha gyorsan megnyomom a CTRL+Z billentyűket, akkor még vissza tudom csinálni, de ezeket a billentyűket sem találtam.

Szóval az álmok szépen követik a technikai fejlődést.

7 Comments

  1. Nem ér. Folyton olyanokat írsz, amiket állandóan értelmezni szeretnék. Disznóság :).

  2. Nekem ez korrekt igazolás ahhoz, hogy az álmok nem kintről jönnek, hanem bennünk vannak. Ez egy tipikus szorongásos szituáció, de modern technikai eszközökkel. Ha létezne valami külső entitás, aki az álmokat küldi, nem hiszem, hogy ennyire odafigyelne arra, hogy a kor technikai szintjén küldjön. Márpedig Krúdy álmoskönyvében egy szó sincs billentyűzetről. :)

  3. Hát persze, hogy bennünk vannak. :) Van, aki abban hisz, hogy az álmok isteni előjelek?!

  4. A történelem tele van ilyenekkel. :) Mondjuk manapság isten helyett már őrangyal van (vagy Univerzum :D ), de szerintem sokan hisznek abban, hogy álmaikon keresztül valaki üzenni akar nekik. (Ami rendben is van, csak az a valaki ő maguk.)

  5. “Nekem ez korrekt igazolás ahhoz, hogy az álmok nem kintről jönnek…”

    Ha a világ ilyen egyszerű lenne, hogy így lehet ok-okozati összefüggéseket levezetni, akkor már mindent titkot ismernénk. De ez valahogy mégsem jött össze.

  6. Az utolsó foszlánya a mai álmaimnak az volt, hogy valamiért királlyá kell koronáznom magam Zamárdin, hogy be tudjam állítani az MX rekordot a domainjükön. Postfixet tanulok egy ideje, ha esetleg ebből nem esett volna le valakinek (de a jelenlegi megakadásom tuti nem permission-probléma, szóval az agyam félrevezet, ahogy nézem).

  7. @UnA: Tessék figyelni a részletekre: azt írtam, hogy igazolás, nem pedig azt, hogy bizonyíték. A bizonyíték egy olyan levezetés, mely mindenki számára egyértelművé teszi az állítást, az igazolás pedig egy olyan esemény, mely megerősíti az elképzelésemet. A korábbi írásomat előrángatva, a bizonyíték az adott állítás igazságának a valószínűségét 1-re emeli, az igazolás meg mondjuk 0,8-ra. Számomra ez már elég, de nem zárok ki olyan lehetőségeket, melyeket bizonyítani nem lehet, de azért elég valószínűtlenek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *