Pöfe

A mai nap során szétflexelték a számat. Kaptam vagy harminc szurit, aztán egy többórás heroikus küzdelemben a fogdoki lebontotta az alsó körhidamat. Este egy órámba került, mire elszopogattam egy doboz főtt kukoricát. Az éles csonkok közben sebesre dörzsölték a nyelvemet.
Ellenben a whisky-vel és a szivarral nincs semmi baj, nem dörzsölnek, nem kell rágni. Nehéz döntés, nehéz döntés.

5 Comments

 1. Persze most nem keszitesz fotot magadrol …:-),
  Nem kertel provizoriumot amig a vegleges hid elkeszul? Mindenkepp megerte volna, nincs erzekeny csonk, tudsz mosolyogni.

 2. Tegnap esti programom nekem is ugyanez volt.
  Egy hidam eltört ezt szedte le a dokinéni, tömött egy fogat és előkészítette az új építményt. Szerda este mintavétel és remélhetőleg jövő hétre kinőnek az új fogaim. Te mikorra végzel?
  30 év után váltottam fogorvost és meglepődtem, hogy így is lehet fogakat kezelni.

  • Nagyon sokára végzek. Az egyik fontos tartófogról kiderült, hogy gyökérig be van gyulladva, ezt ki kell kezelni, ami több hónapig is eltarthat. Holnap veszik le a mintát (tegnap a begyulladt fog miatt nem tudták), jövő szerdára lesz készen, hordani is fogom (egyfajta provizórumként ;), de rögzíteni csak a gyökérkezelés után fogják.

 3. Nem fogamzasgatlo, inkabb a hianya. En is tobb mint egy honapig hordtam a provizorumot, en sem tudtam, hogy ilyen van, mar lelekben felkeszultem, hogy indulok a Monika-showban fogatlanul :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *