Még nincs vége

Ki akartam nyomtatni egy adózásos űrlapot, de nem sikerült. Oké, megint az a hülye nyomtató, semmi gond, újratelepítem a drivert a szerveren, aztán jó lesz. Ja. A médiacenter gép azzal fogadott, hogy nincs bootolható eszköze. Azaz jó eséllyel elszállt benne a diszk.
Ezen a gépen szoktam videót vágni. Az idők kezdete óta az összes nyers, félkész és kész videóanyag ezen a diszken található. Ahogy Nej fogalmazott, a fél életem. Karácsonykor ugyan mentettem, de azóta volt Barcelona, Firenze, Izland, Balaton kerülés, na meg a családi videók. Ránézésre sem egynapos harc, amikor pedig szabad óráim sincsenek. Emiatt fájó szívvel, de lemondtam a hétvégi Tisza-tavi evezősbulit: kábé 40 ember, jó társaság, jó haverok, evezés Magyarország legszebb taván, bográcsolás, ökörködések. Jól esett volna a hajsza közben. Most küzdhetek helyette a reprodukálhatatlan anyagaimért.

6 Comments

 1. IT-s ember, s otthon nincs egy tároló, ami redundánsan tárolja az adatokat? :( Főleg nálad szerintem nem lenne egy rossz beruházás…

 2. Dehogyis nincs, van egy csomó. Csak éppen a nyers videók méretei óriásiak, ekkora redundáns tárolóra nincs pénzem. Ehelyett találtam ki, hogy lesz rendszeres backup usb diszkekre. Csak éppen még nem volt időm megcsinálni, mert folyamatosan fullon vagyok. (Úgy tűnik mázlim van, találtam egy tavaszi manuális mentést is.)

 3. Arrol nem is beszelve, hogy ekkora anyagokat, amikkel ha dolgozol, akkor az intenziv IO muvelet, nem is lehet nagyon kulso tarolon tarolni. Munka elott lemasolni meg gigas halon is egy negyed ora szunet tud lenni.

 4. S esetleg egy ütemezett feladattal nem lehet megoldani? Vagy nincs olyan időintervallum, amikor biztos alszol? :D

 5. Halii, mekkora adatmennyiségről van szó?

  Nálam itthon van egy HP N54lL meg egy HP ML310 G8.
  Az N54L-be 5db hdd-t lehet betenni, mondjuk 5x3TB, de akár 5x6TB is lehet, ami nem kevés, synology szovtverét fel lehet rá pattintani, és egy szuper NAS.
  Az ML310 G8, nos 6x6TB, 32GB RAM és Xeon® E3-1220v2 (3.1GHz/4-core/8MB/69W, HT) Processor, mondjuk vmware vsphere free, (vagy hyper-v free) verzióval nekem bevált, virtuális gép elég videó vágásrá, egy másik meg, szintén xpenology, így NAS és munka gép is lehet egyszerre.

  És azért valjukbe, ez nem olyan horro ár kategória, üzemeltetni sem.

 6. Jelenleg kábé 1 TB, de dinamikusan növekszik. :)
  Itt is van mindenféle tároló, de eléggé sok adat van rajtuk, ezt az 1+ terát már nem vinné el, nagyberuházni meg nem akarok. A hétvégén rendbe lett rakva a médiacenteren a diszk alrendszer, az 1 terás usb diszk 20e pénz, annyi még volt itthon, arra mentek. Ha betelik, veszek egy másikat. És így legalább meg tudom oldani azt is, hogy a mentés nem ott van, ahol a gép.

  És azért valjukbe, ez nem olyan horro ár kategória
  Szerintem de. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.