Rain man

Hideg van, fúj a szél és szakad az eső. De legalább az azaleák élvezik.

Hulla fáradt vagyok. Úgy érzem magam, mint akin átment egy locsolókocsi.

Egész nap kert. Romeltakarítás a fenyők után. Gyökerek kiszenvedése. Hat smaragdfenyő behuppant. Körzővel, vonalzóval kimérve az árnyékzónájuk. Azaleák az árnyékzónába. Előtte a föld pH értéke tudományosan megmérve. (Ültetéskor iszapolni kellett, egy kicsit állni hagytam, majd a feljövő vízbe belemártottam egy pH papírt. Alapfelszerelés a lakásban. Gondolom nálad is.) 5,5-6 közötti értéket mutatott, tökéletes. (Az azalea/rododendron – fajtától függően – az 5-6 közötti pH-t szereti.) Vettünk 3 darab 30 literes kaspót esővíztárolónak. Meg vettünk vagy 40 liter ioncserélt vizet, mert a fene tudja, mikor lesz legközelebb eső. (Haha.) Ezeket az idióta növényeket csak esővízzel lehet locsolni, mert a kemény víztől megdöglenek.

Elültettem. Mindent. Tujákat, azaleákat, rododendronokat, levendulákat. Legalább kétszer ronggyá áztam a felhőszakadásokban, de ez az egy napom volt relatíve szabad (hah! pihenésképpen rendszerterveket olvastam), szóval most kellett ledugdosnom a növényeket, a természet pedig mindig priority1 eseteket regisztrál.

És persze megint sötétben fejeztem be, szóval a gyönyörködés megint holnapra marad. Vagy – ismerve a hétfői menetrendet – keddre. Vagy… hagyjuk.

4 Comments

  1. Én irigyellek, hogy megáztál, mert nálunk sajnos nem kapott esőt rendesen a kert, itt csak egy rövid zápor volt.

  2. Ha kész lesz a kert, jöhetsz hozzánk! :-))
    Van feladat, bőven.

  3. Jut eszembe, sikerült életre lehelni a fügét. Az idei tél kis híján elvitte.

  4. pH papir: ráhibáztál, nekem még van :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *