Karácsonyi hangulat 03

Lányom idén nyárelején ment ki a Kanári szigetekre pincérkedni. (Halasztott egy évet a fősulin, mondván, hogy a tapasztalat a legjobb iskola.) Félévre ment, december 14-re meg is vettem neki a repülőjegyet. Aztán novemberben jelezte, hogy kedve lenne maradni, csakhogy azt mondták neki, hogy a karácsonyi szezont végig kell nyomnia, az az alap, szóval nem tud az ünnepekre hazajönni. Az lett a vége, hogy vett magának repülőjegyet, november végén itthon volt egy hetet, aztán ment vissza. Nagy reményekkel: lehet, hogy lesz egy jobb helye, de ha nem, akkor is lesz szerződése, lesz magasabb fizetése, a szerződéssel rezidens lesz, a barátnőjével vettek ki albérletet, szóval az élet, habár harcos, de alapvetően szép.
Ehhez képest hívta tegnap az anyját, teljesen összetörve. Mondhatni, nem nagy dolog: belesétált egy tipikus csapdába, melyet a helyiek már rutinból használnak. 23-án közölték vele, hogy lehet szerződése, de csak ugyanolyan éhbérre, mint eddig volt, ráadásul fizetnie is kell érte, nem is keveset, más helyre 24-én már nem tud átmenni, az ünnepek után meg holtszezon van, nemhogy átvennék, de akit lehet, máshonnan is hazazavarnak. A fizetése arra sem elég, hogy az albit fizesse. Csapdahelyzet: kint marad melózni, ott, ahol belenyomták az orrát a szarba, ahol pont annyit keres, amennyit felél egy hónapban, mindezt havi két szabadnapért… vagy feladja, hazajön, egy fillér megtakarítás nélkül (a repülőjegyek simán elvitték), viszont kellő tapasztalattal: most már tudja, hogy ez egy ordenáré sunyi világ, tele ordas seggluk emberekkel.
Mondjuk, ez is valami.

ps.
Hazajön. Várunk, kicsi.

4 Comments

  1. Szorítok neki, és ez egy utálatos világ.

  2. Hát, az. És a legszarabb, hogy ezt egy szülőnek kell megtanítanía a gyereknek, méghozzá úgy, hogy a gyerek egy kicsit – azért ne nagyon – meg is égesse magát.

  3. Ja, és persze egy csöpp szerencsénk sincs. Jövő év elején terveztünk egy családi találkozót Barcelonában (nekem pont volt ennyi Wizzair pontom, a csajszi pedig ekkor már rezidens lett volna, azaz országon belül féláron utazik), persze ez ilyen formában kútbaesett, vettem volna egy plusz jegyet a Wizzair-nél Budapestről, de mára – azaz egy héttel később – ugyanaz a jegy már 20e forinttal drágább.

  4. Kitartást nektek, meg kell látni ebben is a jót.
    Nincs semmi baja, nem fenyegették meg, és hasonlók.
    Csúnya dolgokat hallani mostanában.

    Figyeld még azokat a jegyeket, lehet lesz az még olcsóbb is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *