Konteó

A mai nap az autóé volt. Időszaki szervíz, rögtön utána műszaki vizsga. Leadtam a jószágot a műhelyben, majd hirtelen lett három órám, lófrálni. Kint, a világ végén.
Elsétáltam a közeli bevásárlóközpontba, az Auchanban vettem péksüteményt, tejeskávét, aztán kiültem a Free Wifi gömb alá. Végülis, nem rossz: ahogy mondani szoktam, én bírom a remeteéletet, csak sör, szivar és internet legyen.
Üldögéltem, tízóraiztam… amikor megszólalt a hangosbemondó. Azt mondta, hogy műszaki okok miatt nem működik a bankkártyás fizetés, bocs, srácok, vegyetek ki pénz az automatából. Rágcsáltam tovább, amikor eszembe jutott: nocsak, nem csütörtök van? Ez annyiból különleges nap, hogy ha valaki ezen a napon Auchan kártyával fizet, akkor 3%-ot visszaadnak neki a vásárlásból. Ha tud vele fizetni. Ügyes.
Ránéztem a telcsire, a wifi továbbra is hasított. Szóval az adatkapcsolat rendben van. Hát, fura játékai vannak a véletlennek.
De nem csak a véletlen játszott. A hangosbemondó is. Pár perccel később egy lelkes, orgazmusközeli női hang elmondta a csütörtöki nap lényegét. Majd egy perc után jött megint, hogy nem lehet kártyával fizetni. Ez azért így, egymás mellett, eléggé ütős volt.
Aztán negyedóra múlva közölték, hogy néhány pénztárnál már jó a bankkártya, majd nem sokkal később helyreállt a rend.
Kivételesen mégsem az összeesküvés-hívőknek volt igazuk.

1 Comment

  1. Orgazmusközeli? Ez nagyon tetszett! :-))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading