Hogyan élünk?

Leírom, hogyan készült az előző írás.

 1. Észrevettem az uszadékot a folyóban. Elővettem a mobiltelefonomat, a háttérbe toltam az endomondo klienst (mellyel a sétálást rögzítettem), és lefényképeztem a mólót.
 2. Hazaértem. Vacsoráztam, majd felmentem a padlásra a netbookkal. És egy szivarral.
 3. A mobiltelefonról a Total Commanderen keresztül feltöltöttem a képet a nappaliban lévő desktop gépemre.
 4. A netbookról RDP klienssel ráléptem a desktop gépemre.
 5. A PSP8.0 programból ráküldtem egy szkriptet a feltöltéseket tartalmazó könyvtárra, ez elvégzett némi átalakításokat a képeken.
 6. A publikálandó képet áttettem a Picasa könyvtárba.
 7. A Picasa program szinkronban tartja a kijelölt könyvtárat a felhőben lévő tárhellyel, tehát egyből felszinkronizálta a képet.
 8. Beléptem a blog adminisztrációs felületére, egy másik tabban a Picasa albumba. Megírtam a pár mondatot, a képnél beállítottam a beágyazási méretet, majd ez embed opciónál lévő ablakból kiszedtem a beágyazandó kódot és belevágtam a bejegyzésbe.
 9. A mobiltelefonról wifin keresztül felküldtem a tracking logot az Endomondo felhőbe.
 10. Beléptem az Endomondo profilomba, átállítottam néhány paramétert a workout-nál és leszedtem a linkjét.
 11. Ezt a linket beleillesztettem a szövegbe. Aztán meggondoltam magamat és inkább a mostaniba raktam bele. Visszaírtam az eredeti szöveget és publikáltam az írást.

És ilyenkor mindig elhűlök, hogy a nagyanyám még summás volt az Alföldön, nagyapám pedig gőzlokomotív vontatta cséplőgépen gépmester.

7 Comments

 1. És abba még bele sem gondoltál, hogy az unokád mi mindent fog csinálni. Ha elmondja majd neked valószínűleg csak a kötőszavakat fogod érteni…

 2. :)
  Az igazán gáz az, hogy a fenti művelet sort kortársaink sem igen értik. Sem azt, hogy mit csinálsz, sem azt, hogy miért.

 3. Én nem látom ezt ennyire gáznak. Nem csak olyan emberek léteznek, akiknek sok ez a technikai ugrás. Vannak sokan, akiknek tényleg nincs igényük rá, és még többen, akiknek lenne, ha valaki elmagyarázná nekik, mi is ez. Meg nem a megélhetésre kellene költeniük, hanem jutna pénz kütyükre is.

 4. nemmondod, hogy paint shop prot hasznalsz :D)

 5. @hokuszpok: Mi bajod van vele? :) Tök jó cucc. Valójában a 8-as verzióból csak a szkriptelést használom, a hétköznapokban a 7-es verzióval dolgozok.
  A magyarázat egyébként az, hogy amikor még intenzíven rajzoltam, akkor pont a psp7 volt az a program, ami még az én gépemen is elég gyors volt és tudott mindent, ami a szabadkézi (tabletpad/tabletpc) rajzoláshoz kellett. Aztán olyan sokat rajzoltam, hogy szószerint beleégtek a mozdulatok a kezembe. Ezzel az apró cuccal mindent tökéletesen meg tudok csinálni, nincs szükségem komolyabb eszközre. Különösen nem, ha az Adobe gyártotta. (Egyébként olyan szinten összenőttünk a programmal, hogy már a 8-as verzióját sem tudom használni, mert minden máshol van benne.)

 6. azert nem semmi, ha arrol van szo, akkor en is a psp-t favorizalom — a win 3.1-re mar volt valami ös verziom — de mar az idejet sem tudom miota a 9-es verziot.
  // varjunk, aszondja az everest, hogy 2004.05.30 -an lett telpitve az xp, tehat azota :D) //
  nemmondom, hogy javaslom a valtast, ranezesre nem sok kulonbseg van a 8 es a 9 kozott, viszont ahol nekem a nyolcas elhasalt, ott a kilences sosem. mondhatni amolyan hibajavito kiadas.
  a tizesrol ne beszeljunk, a corel megvette, es ugyanarra a sorsra jutott, mint anno a z-soft paintbrush.

  a hetes is jo, arra akkor szoktam racsodalkozni, ha betolom a gepbe azt a wincsit, amin win98 van telepitve.

  es emlekezzunk meg rola, hogy mindegyik verzio wine alatt is elfutkosik jol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *