Balta

Két napig nem voltam médiaközelben, erre teljesen megbolydult a világ. Ma az indexen tizenvalahány cikk a baltásgyilkosról, az rss olvasómban közel 50(!) hír, illetve blogbejegyzés ugyanerről, bejegyzésenként többszáz kommenttel. Emberek, itt mindenkire rájött a görcsös hiszti? Higgadjunk már le: egyszerűen annyi történt, hogy a kormányunk vagy segghülye, vagy erkölcstelen, vagy mind a kettő volt, amikor döntött. Ez most kit lepett meg? Nálam például egy cseppet sem veszítettek a renoméjukból, mert kábé másfél éve már nincs nekik miből: az én skálámon az abszolút nulla fokon állnak. Lehetséges, hogy ennyi ember még csak most döbbent volna rá? Meglepne.
Szóval kérem, mindenki haladjon tovább, nincs itt semmi látnivaló, nem történt semmi rendkívüli. Be kell húzni egy újabb strigulát a ‘nem felejtünk’ rovatba, aztán figyelni tovább, hogyan pusztul az ország.

13 Comments

 1. Ma összegeztem én is egy beszélgetésben a helyzetet:
  a)velejéig mocsok,számító ,hatalomittas az egész bagázs
  b) vágtelenül ostoba,buta
  És ahogy AZS szokta volt idézni :Nincs annál veszélyesebb, mint amikor az ostobaság szorgalommal párosul.Józsi pusztulni fogsz te is ,nem szemlélni.:-((Az ország Te magad vagy ,legalább ordíts !!!

 2. Nem ordítok, nem az én stílusom. Én csak megírom.

 3. Szerintem akkor tetted volna a legjobban, ha inkább kajakoztál volna tovább, nem is értem, hogy a baltás félnótás miatt érdemes volt-e értelme blogbejegyzést írni :) Egyébként a világ nem bolydult fel, csak az index.hu…

  Pótkérdés: ki lehet AZS?

 4. Azt felejted el, hogy nekem ez nem csak blog, hanem a naplóm publikus fele is. Időnként muszáj rögzítenem benne a közéleti eseményeket, pontosabban inkább a hangulatot. (Ami pluszban indikálta az írást, az a számomra váratlanul erős hiszti… mintha az emberek még nem árazták volna be ezt a viselkedést a kormánynál.)

  AZS egyébként egy közös ismerősünk Hvalával.

 5. Teljesen egyetértek a poszttal.

  Viszont tényleg írni kéne mondjuk egy excelbe az ilyen és ehhez hasonló eseményeket, hogy amikor jön a kormányzati agymosás, legyen mire hivatkozni. Pl. tegnap a közszolgálati egyetemen (az is minek kellett…) azt mondta a Kedves Vezető, hogy a válság előtti szintre vitték le a munkanélküliséget (ők). Ami nettó hazugság, hiszen a válság előtt kb. 3%-kal alacsonyabb volt a munkanélküliségi ráta, mint most. De hát ugye kapásból ezeket elég nehéz cáfolni (utólag meg már kit érdekel, a gondolkodó közönségen kívül?).

 6. az is minek kellett…

  A Navrasicsnak. Meg arra is nagyon jó – utalás az Állatfarmra – hogy kineveljék a hozzájuk hű adminisztrációt és fegyveres hatalmat.

 7. “…kineveljék a hozzájuk hű adminisztrációt és fegyveres hatalmat.”

  Szerintem erre semmi szükség, csak gondolj a történelemre: nem a hatalomban szereplő személy / csapat / párt / stb. marad fenn, hanem maga a bürökrácia. Néha persze meginog egy kicsit, forradalmak idején, de egyébként örök…

 8. “kineveljék a hozzájuk hű adminisztrációt és fegyveres hatalmat”

  És a beszarás az, hogy ez már az általános iskolában is elkezdődik. Megtudtam, hogy a naponta kötelező testnevelés órák célja – legalábbis a 2. évfolyamon – az alábbi (a teljesség igénye nélkül, na meg azért, mert már nem emlékszem mindenre):
  1) év végére 2km-t tudjon egyvégtében futni a tanuló
  2) felmérik, hogy 4 (vagy 5?) perc alatt hányszor tud felülni, fekvőtámaszt végezni, “háthajlítást” végezni (amikor hason fekszel, kéz a tarkón és fel kell emelni a fejet és a lábat) és volt még egy, amire nem emlékszem.
  És ezeket kiemelten ellenőrzik, az iskola részéről pedig nem fogadnak el SEMMILYEN kifogást arra nézve, hogy miért nem végeztetik el ezeket (pl. nincs tornaterem, nincs elég tornatanár, stb.)

  Az tehát nem gond, ha még nem tudnak rendesen olvasni – a lényeg, hogy a parancsokat ész nélkül teljesítség. S ezeket fokozottan fogják ellenőrizni.
  A mi iskolánkban úgy lesz, hogy egy évfolyam fog együtt tornázni a tornateremben egyszerre (ez 90, illetve 120 gyereket jelent). Abban a teremben 3 perc alatt fog elfogyni az oxigén – már ha beférnek ennyien egyáltalán. De be kell férniük, mert NINCS KIFOGÁS.

  BARMOK. Illetve van benne egyfajta, számomra kifacsart, de számukra nagyon is helyes logika – de jobban szeretném, ha ezt már külföldről kellene csak szemlélnem, ha ezt tényleg bevezetik

 9. @S.E.: szerintem ezt azért gondold végig még egyszer. Ha te a napi egy óra tornát soknak tartod, akkor inkább veled van a gond – kérdezd meg ugyanezt a gyerekektől…

 10. “Vétkesek közt cinkos aki néma”

 11. @UnA nem a napi 1 ora tornaval van gond, hanem hogy mar igy is ido szukeben vannak a gyerekek. A tananyag hatalmas, az oraszam keves. Ha meg tobb orat vonnak el az erdemi tanulastol, akkor meg kevesebb ido jut nekik tanulasra, meg inkabb le fognak maradni.

  A helyes megoldas a gyerekek iskolan kivuli sportra osztonzese lenne. Programokat szervezni, ugy mint uszasoktatas, sportszakkor, stb. De ne az amugy is szukre szabott idokeretet nyirbaljak meg meg jobban…

 12. @hron84: most nincs se hely, se idő egy hosszabb írásra, de a lényeg: szerintem a tananyagot kéne csökkenteni. Ha van iskolás gyereked, akkor tudod miért mondom…

 13. hat ize. tananyag hatalmas ? nemistom.
  a keresztlanyom haromféle edzésre jar. oszt megis marad ideje tanulni. allitolag nem is a leggyengebb iskola leggyengebb osztalyaban.
  mostmar a kormere nezek, vajon hogy csinalja ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *