Elvan a gyerek

Fura látni, mivel játszik az ember, ahogy korosodik. Egyetemistaként az Impossible Mission nevű C64 játékban döntögettem a csúcsokat (a Hall of Fame-re 20000 pont alatt esély sem volt feljutni a gépemen), aztán az első munkahelyem időszakában a Civ1/Civ2 töltötte ki a szabadidőm nagy részét, a másodiknál pedig a Sherlock töltött be hasonló szerepet. Aztán eltűntek a játékok… illetve átalakultak. A tegnapi éjszakát például többek között azzal töltöttem, hogy androidos Total Commander alól próbáltam elérni egy linuxos NAS-t, Windows smb protokollon keresztül.

11 Comments

 1. Hmm, hmm. Ismerős helyzet, és az új GPS nyomkodása, az nem játék? :)

 2. Azért ennyi idősen még vannak más éjszakai játékok:-))))

 3. A TC nem ismeri az ssh-t?

 4. @sztupi: azt sajnos meg windowson se ismeri.

 5. De ismeri. Az SFTP plugin letoltheto innen: http://www.ghisler.com/plugins.htm

 6. @hrongyorgy: Akkor igy mar izgalmasabb :-)
  Ilyenkor szabad a M$ vilagaban is szentsegelni ?

 7. Szabad, de puttyolni sokkal jobb.

 8. Mindemellett nem adminisztrációs hozzáférés volt a szkóp, hanem a nas samba megosztásainak elérése.

 9. Remélem, már megoldottad, de ha nem: az én NAS-omon konkrétan frissíteni kellett a Sambát 3.x-re, mert a gyári 2.x-et egy SMB kliens se látta se telefonról, se tabletről.

 10. Igen, ez az smb aláírások miatt van. Én még nem léptem át a lélektani határt, azaz még gyári firmware van a nas-on, ami így persze nem annyira konfigurálható. Mivel hamarosan úgyis kinőjük, így már nem is lesz az.

 11. @sztupi: az az igazsag, hogy van ugyan SFTP plugin, de nem is nagyon tamogatott, es eleg esetlegesen mukodik. DLL-t kell vadaszni hozza, nem szeretem oszinten szolva.

  Viszont, letezik a WinSCP nevu progi windowsra, mely tokeletes megoldast nyujt.

  Androidra is van valami A betus filemanager, aminek mintha lenne SFTP pluginje, viszont maga a filemanager nekem kulonoskeppen nem jott be.

Leave a Reply

Your email address will not be published.