Fájni fog

Kábé három hete pokolian fáj a fogam. Nem is nagyon tudok koncentrálni a dolgomra, mert a fájdalom mindent félresöpör. Ma elmentem a fogorvoshoz. Amíg nála voltam, semmi nem fájt. Ütögette a kampós szerszámmal, fújta rá a hideget, ahol lehetett, alányúlt fogselyemmel, megröntgenezte mindenhonnan – semmi. Csak vonogatta a vállát, hogy ha nem fáj, akkor nem tud mit csinálni, ránézésre minden rendben van.
Azóta hazajöttem és megint pokolian fáj. De amióta az orvos azt mondta, hogy ez tulajdonképpen nem fáj, sokkal jobban viselem.

17 Comments

 1. Sajnallak :( , nekem 6 honap utan sikerult meggyoznom a dokimat, hogy melyik is a fajokam, s nem fantom fajdalmaim vannak. 3D rontgen sajnos fognal nem jatszott. Ha bizonyos etelt – altalaban edeseget – ettem utanna nagyon tudott fajni. Mintha az adalekanyag diffundalni tudott volna az ideghez. De sok szeszt aplikaltam ebben az idoben:) Kimondottan fogra. De vegul is sikerulta dokinak megfejtenie a rejtvenyt :)
  Addig is kitartast.

 2. Hát, a szesz nálam is fogy, a pálinkakészletem igencsak csappan. Annyiból vacak a helyzet, hogy valahol alul van a probléma, ott viszont egybefüggő híd van, mely az összes alsó fogamat egybefogja. Na, ezen sportolhat az orvos, hogy melyik fájhat. A röntgen nem mutat semmit. Az édesség nálam is hat, meg a hideg/meleg ételek, de a legdurvább az, hogy a desktop gépem előtt ülve félórán belül beindul a fájás. Máshol elviselhető, a netbooknál sincs semmi, de a desktopnál, ahol a leghatékonyabban tudnék dolgozni, ott igen. Apró bibi, hogy ebből élek.

 3. értem a célzást…van!

 4. Felorankent allj fel tiz percre, akkor resetelodik az ido :-)

  Viccet felreteve: nem lehet, hogy huzat van vagy ilyesmi?

 5. Tudom, hogy nem igazán szereted te az én lilás-elvont-lelki betegségmagyarázataimat, de azért – mondjuk pedagógiai célból – csak megkérdezem: mi az a desktop-nál, amihez nem fűlik a fogad, és amit a többi gépnél nem csinálsz?
  (Illusztráció: egy időben minden este, szinte óraműszerűen este fél kilenckor megfájdult a fogam, de olyan szinten, hogy legszívesebben üvöltöttem volna, és a falhoz veregettem volna a fejemet. Gyógyszer vagy használt, vagy nem, szörnyű volt. Tartott kb. egy hónapig. Később, visszatekintve jöttem rá: akkor épp vizsgára készültem, menetrend szerint este kilenckor kezdtem – volna – tanulni. Ahogy levizsgáztam, két nap múlva a fájdalom nyom nélkül elillant.)

 6. az évek múlásával a fogíny sorvadni ,de legalább is zsugorodni kezd,minek hatására az évekkel korábban készült korona ,híd már nem jó méretű,apró rés keletkezik a pótlás széle és az íny között,amin keresztül mindenféle dolgok történhetnek veled.esetleg.De az sem elképzelhetetlen hogy egy gyökérkezeletlen fog kezdett vitustáncba a híd alatt,amit még nem mutat a rögöny.anyósomnál ilyen sorrendben vetődtek fel a lehetőségek,az utóbbi lett a befutó.

 7. előttem szóló érvelése figyelemre méltó:-)

 8. @hrongyorgy: A szándékosan rosszul szigetelt lakásban még lehetne is huzat, de ahol ülök, ott biztosan nincs.

 9. @meow: Valamikor én is nagy híve voltam a pszichoszomatikus fájdalom elméletnek. Nem is alaptalanul, volt, hogy nagyon komoly és valós fájdalmat (nagy adag kifröccsent forró olaj a kezemre) tudtam elmulasztani úgy, hogy nem gondoltam rá. De ebben most biztos vagyok, hogy nem az. Az íróasztalomnál rengeteg elektromos eszköz üzemel egyszerre, minden további nélkül el tudom képzelni, hogy az erős elektromágneses tér kihathat egy gyulladásra. (Meg, ahogy írtam, az édességek is ütnek, szóval inkább fizikai fájdalom lesz ez, nem pszichoszomatikus.)

 10. @hvala: Pontosan. A doki szerint egy ilyen implantátum 8-10 évig használható, aztán kuka. Én 9,5 évnél járok, tehát kinéz, hogy hamarosan megint szét lesz faragva a pofám. A fura, hogy ahol már érzékelhetően kilátszik az eredeti fogak lába, ott nincs semmi fájdalomérzet, ahol viszont van, ott meg ránézésre tökéletesen zár a híd. Ami szintén látszik, hogy aki csinálta a pótlást, meglehetősen lazán állt hozzá, a fájós rész környékén három műfog is egy valódira támaszkodik, úgy, hogy kettő csak leng hátra. A doki szerint a nagy erőhatás (ugye, erő*erőkar) miatt a hős fog töve gyulladhatott be. De ez persze csak tipp.
  Most abban maradtunk, hogy selymezek, mint az állat, kaptam spéci fogkrémet és spéci szájvizet. Ez utóbbi annyira bizarr, hogy az öblítés után a fogam már nem fáj: nem mer.
  Ez fog menni egy hétig, ha segít, akkor az íny volt. Ha nem akkor fog. Valamelyik.

 11. @meow: Egyébként semmi különös, ugyanazt a fekáliát lapátolom, mint 23 éve.

 12. zso: Jaj, dehogyis. Fájdalomcsillapítási célzatra csak egyszerű, bolti pálinkát használok; a delikát anyagok élvezkedésre valók, lehetőleg közösségben.

 13. ugyehogy.-),a selyemránciálással meg csak óvatosan,nekem rendszeresen az okoz fogínygyulladást (mondjuk,extrém szorosan nőnek a fogaim

 14. “Egyébként semmi különös, ugyanazt a fekáliát lapátolom, mint 23 éve.”

  Ezt te is tudod, hogy nem igaz. Sohasem ugyanaz.

 15. Ugy gondolod, hogy Always in the shit, only the depth varies?
  :)

 16. Rather the taste. :)

 17. fogra,fogínyre vegyél egy szájzuhanyt, stresszre pedig szex használ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *