Első

Ja, és ma éjjel a kismacska idehozta az első vadászzsákmányát, mellyel már be akart szállni a közös élelmezésbe. Alig bírtam becsapni orra előtt az ajtót, amikor észrevettem a szájában a meztelen csigát.
Letette a küszöbre, majd amikor látta, hogy nem vetem rá magam az ételre, elkezdte piszkálni, ahogy minden más zsákmányt szokott: lökdöste, ijesztgette, ütögette. Mindhiába, mert a csiga valahogy nem volt formában: se nem kezdett el ugrálni, se nem repkedett, de még csak nem is szaladt el.
Végül nekiállt az egyik végén, rágta, rágta. A felét meg is ette, a másik felét pedig elhelyezte a terasz közepén. Attól tartok, ez a macska sem fog minket megszabadítani a tömérdek csigától, mert ha ízlett volna neki, nem hagyja ott a felét. (Nemrég adtam neki az agyonborsozott, fokhagymásan sütött tarjából. Szó nélkül bevágta.)

7 Comments

 1. Meztelen csiga ellen békát használj, a béka ellen viszont jó a macska.

 2. Vagy borsozd-fokhagymázd a meztelencsigát!

 3. Négy napja semmi hír. A macskamaffia működésbe lépett, és túszul ejtett? :-)

 4. Feltűnt már nekem is ez a nagy csend.
  Vajh merre lehet Joep?

  De biztos tartalmas kis leírás lesz ebből a néhány napból is.

 5. @Prokszat:
  Ebből a pár napból biztosan nem. Egyébként nem történt semmi különös, hétfőtől újra dolgozom – csak éppen még nem tudtam mindent elintézni, amit ebben az interregnumban akartam, így munka is van, meg ügyintézés is.

 6. @meow: El se hiszed, milyen intenzív életet él a macskamaffia. Nem hittem volna, de a két feketét kell visszaédesgetni, visszabátorítani a lakásba, nehogy végképp elvaduljanak. Az utóbbi napok nagy viharait (a XVIII ker bőven kapott belőlük) mindkettő a szabadban töltötte. De akkor sem mertek bejönni a kismacska miatt. Picúr már többé-kevésbé rendben van, de Gizi már csak ha meglátja, szélvészként rohan kifelé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *