WTF?

Ezzel a subjecttel írtam pár perccel ezelőtt levelet a Google-nek.

From MiVanVelem

Éppen teljesen normál módban használtam a gmail account-omat. (Egy tab-ban a mail, egy másik tab-ban a reader. Semmi más.) A gmail checker jelzett, hogy levelem jött, rákattintottam a fülre – és a fenti képernyő fogadott.

Naná, hogy kiverte a biztosítékot. Az utóbbi években megszüntettem minden szatelit postafiókot, és minden regisztrációmnál átírtam az emailcímet a gmail-re. Mert ez volt a legmegbízhatóbb üzemelésű és hosszútávra is jó. (Pl. nem függ attól, ki az internetszolgáltatóm.) Erre fogják magukat és 24 órára kitiltanak. Csak. Ugyanis a felsoroltak közül egyik feltétel sem állt fenn.

Oké, van egy link, mit csináljak, ha nem értek vele egyet. Rákattintottam. Megismételték ugyanazt. Csak itt már nem volt link, hanem contact us. Jó, form felugrott, kitöltöttem. Ideges voltam, nem fogtam vissza magamat. A végén pedig belengettem, hogy ebből aztán sistergős blogposzt lesz.

Egyből jött a válasz a megadott – nem gmail – címre. Istenbizony, ezek tanulnak az MS-től, mert kábé annyira volt használható. Elnézést kértek, majd elküldtek egy linkre. Igen, arra a linkre, ahonnan a formhoz keveredtem.

Már kezdett vörösödni a fejem, amikor kiváncsiságból ránéztem, mi is van. Már működött az account, újra. Azaz vagy reagáltak, vagy csak egy pici, egyperces büntit kaptam. Nem tudom.
De a posztot – ha már megígértem – kirakom.

ps.
Mielőtt bárki jönne, hogy igen, ezt kapod az ingyenes szolgáltatásért, szólok, hogy fizetős van. Oké, a létező legolcsóbb, de akkor is.

13 Comments

 1. Szerintem szigorúbbra vették a policyt, mióta sok a támadás a gmail fiókok ellen. Több ismerősnek is feltörték mostanában, aztán csak annyi látszott, hogy egy távoli IP címről is beléptek. Meg persze küldte a spameket minden ismerősnek.

  De ez nem biztos, hogy vigasztal téged…

 2. lazán kapcsolódva: az megvan h lehet ilyen egyszer használatos (vagy tematikus) mailcímeket használni a “+” jellel?

  http://gmailblog.blogspot.com/2008/03/2-hidden-ways-to-get-more-from-your.html

  nekem új volt legalábbis

 3. @UnA: Hát, nem. Elég sok szálon futnak – és tényleg futnak – a dolgaim, mostanában nem férne bele egy egész napos emailtelenség.

 4. @wotan: Vov. Ez nagyon jó.

 5. Érdekes, hogy erről még nem tudtál. Postfix és unixos IMAP szerverek (Cyrus, Dovecot) régóta ismerik. Exchange nem tud ilyet, hogy közvetlenül “címezheted” az almappát a postaládádban?

 6. @Adi: Tudomásom szerint nem.

 7. Igazabol ez a plusszozas csak jatek az email cimmel. Hogy ki hogy ertelmezi, az egyenre van bizva, en ugy tudom, az RFC csak annyit kot ki, hogy helyesen kell tudni kezelni az ilyen mailcimeket, tehat a joep+index@gmail.com -nak a joep@gmail.com -ra kell beesnie.

 8. Btw, miert van moderacio alatt a kommentem?

 9. Mert link van benne.

 10. @hrongyorgy: Most lusta vagyok feltúrni az RFC-t, emiatt nem merek mit mondani rá. Mindenesetre most küldtem egy levelet hasonló szintaxissal magamnak egy Exchange postafiókba, de nem érkezett meg. Igaz, nem is pattant vissza, szóval inkább egy spamszűrőre gyanakszom.

 11. Félórát vártam. Richtig ahogy beírtam, rögtön visszapattant ‘címzett ismeretlen’ válasszal.

 12. Hopp, lemaradtam errol a szalrol. En korbeneznek Xch oldalon mindenkepp, hogy nem kell-e valahol egy pipat bepippantani. Vagy ki.

 13. Pipát biztosan nem. Maximum EMS lehet, de nem tartom valószínűnek. (Ha lenne, akkor már hallanom kellett volna róla. Ettől persze még lehet.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *