5,7

Ezt már a hétvégén meg akartam írni, csak valahogy mindig elmaradt. Pedig nagyon örültem neki.

Kezdődött azzal, hogy a júniusi lehangoló eredmények miatt még szeptemberben megint voltam nagylaboron… és a triglicerid visszakúszott a határérték alá (1,43). A cukor is szépen lejjebb ment, 7,3-at mértek.
Aztán most szombaton eveztünk egy nagyot az Esztergom-Tát viszonylaton, majd vasárnap reggel mértem egy cukrot… és hosszú idő óta az első elfogadható érték jelent neg a kijelzőn: 5,7. Mindez úgy, hogy sem a tigliceridre, sem a cukorra nem szedek semmilyen gyógyszert, egyszerűen csak változtattam egy keveset az étkezési szokásaimon és valamivel többet sportolok.

Éljek.

10 Comments

 1. A “júniusi lehangoló eredmények” címe 46 volt, mint kiderült, megegyezett éppen az életkoroddal.
  A mostani címe 5,7. Akkor újjászülettél. Gratulálok. Mostani írásod tartalmához is.

 2. Ez igen, csak így tovább, hajrá! Bringázás is van a dologban?

 3. @mephisoft:
  Nyilván. Amióta korán sötétedik, azóta a kajak kiesett, előszedtem újra a bringát.

 4. @Kurbli:
  Attól, mert az egyik is szám, meg a másik is, még nem feltétlenül egyezik meg a jelentésük. :))
  Egyébként Máraival egyetértve vallom, hogy akar a fene újból fiatal lenni. Nem volt az olyan jó.

 5. És miből fognak a gyógyszergyárak élni?:-)))))))))

 6. Na, az az egyik társaság, akik miatt nem sírom lucskosra a kispárnámat. ;)

 7. Örülök, hogy mégse kellett gyógyszert szedned.

  De azért itt van bennem a kisördög :), mert szegény Holdent májusban eléggé lenyomtad, mert javasolt egyfajta életmód változtatást, ami neki segített.

 8. Ne haragudj, de ez csúsztatás. Annak az életmódváltozásnak, melyet most hajtottam végre, semmi köze sincs ahhoz, melyet akkor Holden javasolt, és mely módszert még most is marketingidiotizmusnak tartok. Nálam annyi történt, hogy kevesebbet eszek, a kenyérféléket lecseréltem Graham lisztből készült pékárukra és jóval többet sportolok. Ez mind a józan észen alapul, nem pedig egy eladásra felturbózott elméleten.

  Pontosítsunk tovább. A félreértések elkerülése végett én akkor nem Holdent oltottam le. (Értelmes ember, a blogját a mai napig olvasom, sok okos dolgot ír.) Hanem azt a módszert, melyet ajánlott. Ráadásul a leoltás rész is inkább vonatkozott a te megjegyzésedre, mint az övére.

  Végül egy utolsó pontosítás. Az az írás a refluxbetegségről szólt. Ez a mai napig megvan (lévén szervi eredetű), és semmi köze a magas cukor, illetve triglicerid értékekhez.

 9. Ne haragudj, de ez is csúsztatás :D

  Ha neki segített egy ‘A’ típusú életmód-változtatás, akkor ez nem különbözik attól, hogy nálad egy ‘B’ típusú segített. Szerintem.

 10. Ne legyél már ennyire értetlen. :)

  Neki segített egy ‘A’ tipusú életmódváltoztatás, ezért nekem is az ‘A’ tipusút ajánlotta. Az ‘A’ tipusút a magam részéről zöldségnek tartom, meg egyébként is, nekem egy ‘B’ tipusúra volt szükségem. Logikus, hogy tiltakoztam az ‘A’ ellen (meg egyébként is zöldségnek tartom), de nem tiltakoztam maga az életmód-változtatás ellen – melyet a ‘B’ formában meg is léptem. De a ‘B’ formájú életmód-változtatásnak semmi köze ahhoz, hogy az ‘A’ formájút zöldségnek tartom.

  Hány különböző verzióban írjam még le? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *