Nadrágszíj

Hosszú idők óta az első olyan hónap, amikor nem váltott mínuszba hó végén egyikünk bankkártyája sem. (Oké, pár ezer forint maradt, de nem ez a lényeg.) Jövünk föl, mint a talajvíz.

Örülni viszont nem sokáig tudtam neki, mert beesett egy ötvenezres közös vízköltség, meg egy negyvenezres kerékpárjavítás.

Nej nekiállt exceltáblát vezetni a kiadásokról.

8 Comments

 1. kiadások, etc. nyomonkövetéséhez maximálisan tudom ajánlani a clearcheckbook nevű netes bigyót, fél éve ezen követjük nyomon a teljes pénzügyi mérleget, nagyon pozitív tapasztalatokkal. (jó szolgáltatás, kellemes UI, stb.)

 2. Ezen már túl vagyok. Valamikor 2000 körül már belevágtunk egyszer ebbe a nyilvántartásosdiba, és sok-sok program kipróbálása után maradtunk az excelnél. Egyik gyári program sem tudta azt a rugalmasságot, az UI-ról már nem is beszélve. :-)

 3. Családi házban közös víz költség???

 4. Sajnos sokan tényleg azt hiszik az itt lakók közül, hogy családi házban laknak. De 89-ben, amikor a nagy zavarosban csődbe ment a sorházak építtetője, utolsó erőfeszítéssel még társasházként lett bejegyezve a négyszöget bezáró sorház.
  Ennek egyedül a víznél van jelentősége, mert minden mást egyedileg fizetünk – de a vízmű a főmérő alapján számláz, az meg nagyon nem ugyanaz, mint az almérőkön leolvasott értékek. És akkor még nem is beszéltünk a tömérdek ügyeskedőről.

 5. Józsikám,

  Asszem az lesz az egyetlen megoldás, hogy beveszitek az szmsz-be, hogy a főmérőn mért fogyasztást az almérőkön mérteknek megfelelő _arányban_ osztjátok szét.

  Ha erre a t. lakók nem hajlandók, akkor érdemes jogásszal beszélni. Lehet, h most egy kis ktg+idegeskedés, de hosszú távon tutira meg fogja érni.

  K

 6. Ennél sokkal szarabb a helyzet. Vagy 5 lakó – a bejegyzés idei zavaros helyzetre hivatkozva – még azt se hajlandó elfogadni, hogy társasház vagyunk. Innentől meg nincs legális közös képviselő, nincs Intéző Bizottság.
  Az egyik lakó egy idősebb ügyvéd, kifejezetten társasházi ügyek szakértője. De még ő sem tud csinálni semmit. Amíg itt a vízmű egyszer el nem zárja a vizet és ki nem tör a parasztlázadás, addig itt mindenki azt fogja hinni, hogy a végtelenségig lehet sunyítani.

 7. Akkor meg bassz oda te és zárd el a kifele menő vizet. Mindenki szépen rakathat főmérőt egyesével. Csókolom.

  Veled senki se tehet semmit, hisz nincs közösképv.

 8. Esetleg adsz 2-hónapos ultimátumot. Vagy addig mindenki aláírja az új szmszt, vagy bevezetteti a főmérőt mindenki magának, vagy bekaphatják és leválasztod őket.

  Van neked szerződésed az ő ellátásukról?

Leave a Reply

Your email address will not be published.