Lost5

Olyan jó lett volna valami haladásról beszámolni… de még mindig csak bonyolódik a történet.
Tanulva a keddi esetből, ma korábban mentem. Besiettem, barátságosan intettem a portásnak és mentem tovább az adminisztráció felé.
– Álljon meg, hova megy! – kiabált utánam a hapi.
– Az adminisztrációra – szóltam vissza.
– Oda ugyan már hiába megy.
– Micsoda?
– Pénteken fél háromkor zárnak.
– Hogy az a mocskos leborult kurvaélet… – csúszott ki a számon, majd köszönés nélkül kiviharzottam az épületből. Még hallottam, hogy az előtérben várakozó foghíjas cigányasszony nekiállt gurgulázva röhögni.
Odakint megnéztem a mobilomat: pontban fél három volt. Tehát az előbb még nyitva kellett volna lenniük. Gyerünk vissza.
– Elnézést uram, de pont most van fél három. Még nyitva kellene lenniük – fordultam a portáshoz.
– Ki van zárva. Pontban fél háromkor kikapcsolják a számítógépet, utána már fizikailag sem lehet dolgozniuk. Ezt akartam elmondani magának, amikor kirohant.
– Elnézést, kicsit ideges lettem.
– Egyébként milyen vizsgálat lenne?
Na, kezdődik megint. Elővettem a beutalót.
– Nem vizsgálat, nem kezelés. Műtét lesz, orvossal akarok időpontot egyeztetni.
– Van konkrét orvos?
– Persze, itt van négy név.
(Figyeled, milyen gyorsan értünk el a kritikus pontig.)
– Nézzük csak… – vett elő egy szabadságos táblázatot(!). Nodehát… a múltkori portás miért nem tudott idáig eljutni??
Innentől felpörögtek az események. Hamar kiderült, hogy a négy orvos közül három szabadságon van, velük csak augusztusban tudok beszélgetni. Az az egy, aki jelenleg műt, viszont pont augusztusban lesz szabadságon, tehát vele meg nincs értelme most beszélnem. Az adminisztráció meg az orvosok nélkül nem egyeztet semmit.
Kész. Vége.
Szerettem volna, ha augusztus második hetében túl lettem volna a műtéten… de a jelek szerint akkor még csak arra lesz lehetőségem, hogy elkezdjek beszélgetni az orvossal.

5 Comments

 1. Hát ez nem gyenge.. Egyre erősödik az a korábbi véleményem, hogy addig jó az embernek amíg csak kívülről lát kórházat. Nekem szemüveget kell csináltatnom (első alkalom). Ki mivel tud elrémíteni? :P

 2. Mondjuk a portás azt fogja mondani, hogy szerinte túl közel vannak egymáshoz a szemeid, és ekkor már egy másik típusú beutalót kellett volna kitöltenie az orvosodnak. Menjél vissza, hozzál új papírt, de vigyázz, mert rendelés csak kedden reggel hat és negyed hét között van. A vizsgálat érkezési sorrendben történik.

 3. Nanemazér’ mondom, de szerintem a nálunk fejlettebb helyeken az ilyet az emberfia otthonról, csupán az e-mail, mint ősöreg, múlt századi találmány segítségével le tudhatná bizniszelni.
  (Nagyon nem akarok beteg lenni. És ha belegondolok, hogy a párommal épp családtervezünk!… Jesszus!…)

 4. Hehhehhe…
  Mondok frankót… éveken (!) keresztül jártam a reumára, hogy baj van a hátammal… kenöcs, kapszula, tabletta, mindezt orákon hosszat tartó várakozással a láthatóan nem kapkodó idegbeteg módjára rendelö dokinál.

  Aztán egyszercsak lebénult a fél lában, ‘Ja, akkor idegsebészet’ közölte velem a doki, nem túl együttérzöen…

  Porckorongsérv. Az engem mütö doki szerint már évekkel ezelött meg kellett volna muteni… igy viszont béna maradt a lábam.

  Erre a reumás doki aszisztense azzal próbált trómfolni, hogy neki baleset miatt mütötték a hátát, de szerencsére neki nincs baja…

  Anyádat te büdös kurva..

  Azóta folyamatosan azzal védekeznek, hogy nem ö a hibás, hanem a túlsúlyom.

  Anyádat (2.0) te (még) büdös(ebb) kurva

  Ez van.

  Egyszer vittem magammal diktafont… erre közölték, hogy ezzel bizonyos törvényeket sértek…

  Ugyanebben az SZTK-ban felfázással mentem be, vesetuomorral jöttem ki, amiröl 5 honap mulva kiderült, áá nem is az, csak fejlödési rendellenesség….

 5. Hááát igen, az egészségügy az egy húzóágazat… Húzod a barna csíkot magad után :-)

  Szal vannak néha érdekes dolgok. Tudnék én is történeteket mesélni arról, hogyan lett egy középkorú hölgynél egy egyszerű cisztából vesetumor… de nem akarok. That’s all, folks. Nincs mit tenni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *