A legérdekesebb rész a történetben

“A K. Endre-ügy valószínűleg soha nem robbant volna ki, ha az igazgatóhelyettes, illetve az ő nevében eljáró védő, esetleg családtag a kegyelmi kérvény benyújtásával párhuzamosan nem próbálkozik meg a Kúrián is a büntetése megtámadásával. A Kúria eljárása még zajlott, amikor megkapta a kegyelmet, így a kegyelmi döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így pedig nyilvánosságot kapott.”
HVG

Azaz Novák Katalin elé abban a hitben tették le a listát, hogy soha a büdös életben nem derül ki, kiknek adott kegyelmet. Aztán jött egy előre nem látott szerencsétlen esemény.

[Update]
Ilyen egyszerűen nincs, de legalábbis nem lenne szabad lennie.

„A Kúria elnöke az említett lapszámban 3. sorszámú eseti döntés közzétételének körülményeire vonatkozóan soron kívüli vizsgálatot rendelt el” – válaszolta kérdéseinkre a Kúria kommunikációs osztálya, majd hozzátették: „A vizsgálatra tekintettel a Kúria elnöke elrendelte a folyóirat szerkesztésének és kiadásának felfüggesztését.”
444

Azaz felfüggesztik azt a – Kúria által kiadott – újságot, amelyikben az érdekesebb itéleteket szokták okulásképpen bemutatni és amelyből az elnöki kegyelem ténye is kiszivárgott. Tipikus fidesztempó: bűnözni, gyerekkel fajtalankodni, hazaárulni lehet, lebukni tilos. Ha mégis megtörtént, akkor viszont jól megbüntetjük azt, aki kiderítette a gyalázatot.

4 Comments

  1. Megszunt a KATA. Ujra.

  2. Így működik minden komcsi rendszer. Alapjaiban szar, a hibák elkerülhetetlenek.

    • Azóta kiderült, hogy az IM NEM javaslattal küldte be a kérvényt a döntés a KE hivatalban lett IGEN, méghozzá Balogh exminiszter (és pletykák szerint “közeli hozzátartozó”) lobbizása nyomán, akihez köthető valahogy ez a fószer.
      Tehát vélhetően bíztak abban, hogy soha nem derül ki, de NK valószínűleg tudott róla, hogy kinek ad kegyelmet, csak mondtak pár szót, hogy milyen ügy, meg nem elsőrendű vádlott, meg “nemisúgyvolt”.

      • Ja, követem az eseményeket, látom, hogyan dőlnek ki a csontvázak a szekrényből. De számomra még mindig az a leggroteszkebb, amiről fentebb is írtam, hogy annyira, de annyira biztosak voltak benne, hogy – mivel a kegyelmi ügy anonim – így soha nem fog kiderülni, aztán jött egy banánhéj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *