Búvópatakok

Talán írtam már róla, most lusta vagyok rákeresni, de mindegy is, a lényeg, hogy 1988-ban szakmai gyakorlatnak álcázott csavargáson vettem részt az NDK-ban. (Fiatalabb olvasók számára: Kelet-Németország.) Két dolog volt nagyon olcsó odakint: a szivar, meg a hanglemez. Főleg az elsőből vásároltam sokat, de becsúszott néhány lemez is.
Szerettem ezeket a lemezeket.
Az idő viszont közben telt, a bakelit lemezek először csak kicsit, később nagyon sercegtek. 2010 körül végképp megadta magát a lemezjátszóm és már nem terveztem újat venni. Az összes lemezt odaajándékoztam egy gyűjtő havernak, persze előtte a beszerezhetetleneket megpróbáltam bedigitalizálni. A haldokló lemezjátszóval. Háát… olyan is lett.
A német lemezeket konkrétan leírtam veszteségbe. NDK lemezek. Hivatalosan nem lehetett beszerezni egyiket sem, de DC-n, torrenten sem.

Aztán most, csak úgy kiváncsiságból körbenéztem. És hoppá. 3 lemez hiányzott nagyon. Ezek közül kettő fullra felkerült a Youtube-ra.

2 Comments

  1. Csak úgy kíváncsiságból. Elég sok régi zenét felpakolnak Spotify-ra és a társaira is. Azóta nem kerültek fel oda is? Magyarok közül elég sok fent van a Spotin, ha messze nem is teljes a lista. Csak van a hivatalos digitalizálók között is olyan, akik lementik ezeket a zenéket is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *