Akire büszkék vagyunk

Nej elindult a dán nyílt evezősbajnokságon. Értelemszerűen ilyenkor nem vízen, hanem teremben, evezősgépen, úgynevezett ergo (ergometer) masinán küzdenek. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a gépek be vannak kötve egy hálózatba, a startpisztolyra a világ különböző pontjain ülő artisták veszettül elkezdenek evezni, a központban pedig egy vizualizáció jelzi, hogyan haladnak.

Az alábbi videón Nej futama látható. A csajszi kicsit megilletődve kezdett, de a végén odatett egy huszáros hajrát, megszerezve ezzel a hatodik helyet. Ami ennél is nagyobb szó, életében először került 4 percen belülre az egy kilométeres távon, ráadául nem is akárhogyan, 5 másodpercet javítva a korábbi legjobb eredményén. Bőven kiérdemelte a Hős Anya kitüntetést.

Még némi morfondírozás. Három évvel ezelőtt, amikor belevágtunk ebbe az egész életmódváltásba, mindketten a 100+ súlykategóriában, az 50+ életkorban, Nej valószínűleg kikergetett volna seprővel a világból, ha azt mondom neki, hogy három év múlva a dán evezősbajnokságban fog indulni és ha éremre nem is lesz esélyes, de egy középmezőnybeli tisztes helytállásra már igen.
Egyszerűen soha nem szabad mondani, hogy soha.

1 Comment

  1. Ez lenyűgöző, gratula! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *