Nagyvilág

Pörögjünk még a témán.

Két link:

Mind a kettő megérdemel pár szót. A 444 írása azért fontos, mert végre sikerült áttörnünk a pártpolitikai falon. A mostani orbitális disznóságot egy Ellenzéki Összefogásos önkormányzat tolja dömperrel és a mostani helyzetben, amikor Orbán és a lakájmédia mindent kihasznál az ellenzéki önkormányzatok – és Karácsony – ellen, szóval ebben a helyzetben a jobbos média várhatóan rárepült a témára, a balos meg… zavartan hallgat. A 444.hu volt az első, aki foglakozott a témával és írt egy objektív cikket.
Az Origo ellenben… jesszusom. Ugyanazt a tényanyagot kapta meg, mint a 444. Csak hát ebből a műhelyből ez jött ki. De! Sohasem gondoltam volna, hogy az Origóval kapcsolatban bármikor is lesz ilyen erősségű DE a részemről. Szóval ha lehántjuk az írásról a sárdobálást, kidobunk mindent, ami Galgóczy, akkor pontos cikket kapunk. A tényanyaghoz semmit sem tettek hozzá, semmit sem vettek el belőle, leírták pontosan azt, ami van. Csak a köret… az olyan, amilyent a lakájmédiától várhatunk.

PS.
A 444.hu cikkben szereplő Facebook linkek mögötti posztokat törölték. Biztos csak véletlenül.

3 Comments

  1. Olyan hogy tenyszeru ujsagiras mar nem letezik. Egyik oldalon sem.
    Az emberek amit az ujsagban olvasnak, teveben latnak (egy hatarig) elhiszik.
    Ugyanakkor mindenki azt szereti latni, hallani olvasni ami az o ertekeivel osszhangban latszik.
    A hangsuly a latszik nem feltetlenul a valosag.
    Nem veletlen hogy a Fidesz eloszor a media-torvenyt modositotta hogy a mediat az abszolut balrol maga fele billentse.
    Az ujsagirokat fizetik. A tulajok, szponzorok nem partallastol fuggetlen emberek,
    Ezen kar csodalkozni.
    Szeretem a blogot (meg az Index Forum-rol talaltam ra) kalandos, eletszeru elmeny olvasni,
    Tisztelem a munkat amit beleteszel (de most belepofazok).
    Udvozlettel, Joe

  2. > Az ujsagirokat fizetik. A tulajok, szponzorok nem partallastol fuggetlen emberek,

    Azért hallgatólagosan levonni azt a megállapítást, hogy az újságíró pénzt kap a munkájáért TEHÁT nem objektív, nem csak felelőtlen, igazságtalan, hanem tiszteletlen is. Ezzel az erővel mondjuk azt, hogy az az orvos, aki pénzt kap a munkájáért, nem is igazi orvos, hát ki tudja, melyik gyógyszergyár befolyásolja a kórház vezetőségét! Röhej.

    Magyarországon a független média eddigi történelmének legnagyobb válságával néz farkasszemet. A 444 támogatásért kuncsorgása, az Index kálváriája mind azt igazolja, hogy igenis létezik itthon független, objektív újságírás, hiszen ha nem létezne, a hatalom nem akarná minden erejével irányítani vagy elpusztítani azt.

  3. @ hrongyorgy – rosszul latod.
    En egyealtalan nem azt mondtam hogyaz a teny hogy penzt kap a munkajaert az kizarja hogy objektiv legyen vagy igazi.
    A baj azzal van hogy akitol kapja a penzt az propagandaert fizet mindket oldalon.
    A kormany oldalon is, az Indexnel is a 444-nel meg meginkabb.
    Sajnos egy jo ideje (100 eve?) nem letezik fuggetlen ujsagiras, egyszeruen nem eri meg, nem fizetnek erte.
    Az pedig hogy a pillantnyi hatalom valamit iranyitani akar nem azt jelenti hogy az a valami fuggetlen hanem azt hogy az o elvarasainak nem felel meg.
    Az orvosi pelda kimondottan rossz ket okbol is.
    Az adott partallasnak (vagy eppen az ellen) iro ujsagiro is igazi sot adott esetben meg kepzettebb is kell hogy legyen hiszen burkoltan kell eladnia a hirt. A legjobb burkolat egyebkent hogy nem beszel rola ami kinos es arrol sokat beszel emi az ellenfelnek kinos.
    A masik pedig az hogy sok jo orvossal sem lehet valasztast (hatalmat, penzt) nyerni, egy ket “jol beszelo” ujsaggal viszont igen. (Bar ha esetleg a gyogyszerlobbit is nezed akkor lehet egy kis hasonlo szal az orvosi praxisban).
    Konkret pelda: az Index es a 444 meg az USA valsztas napjan (2016 nov 8) is azt harsogta hogy Donald Trumpnak semmi eselye az elnoksegre nyilvan a liberalis sodrat nem allt meg a hirrel az utolso percig, aki tajekozott volt az nappok elotte tudta hogy Trump volt az eselyesebb (kozvelemeny kutatasok alatal) amit a masik oldal (pl FOX news) mar hetekkel elotte probalt percenkent bizonyitani.
    Fuggetlenul attol hogy valaki szereti Trumpt vagy nem aki a CNN, Index, 444 vonalon volt “tajekozott” az at lett verve az o sajat “igazi” ujsagiroi altal.
    Ez mind a ket oldalon igaz. Vagy ott vagy ahol a dolog tortenik vagy azt hiszed el amit mondanak – es ugy fogsz legkozelebb “fuggetlenul” donteni.
    Kozvelemeny kutatas es adatkozles meg lehet fuggetlen, a hirek talalasa a zsurnalisztika az mar regen nem az.
    Sajnos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *