Lemerülök én is

Egész napos áramszünetet lengetett be az Elmü-Émász, jobb híján összeszedtem egy paksaméta papírt és elmentem ügyeket intézni. Bringával.

Toltam ki a kerékpárt az ajtón, indítottam volna a sportórámat, amikor a fejemhez kaptam. Én marha, elfelejtettem reggel töltőre tenni, 13%-on állt, az nem bír ki egy egész napos bringás mászkálást. Teljesen összeszakadtam. Mindenfélén agyaltam. Visszamegyek, töltök 30 percnyit. Viszek magammal powerbank-et és minden megállásnál töltögetek egy kicsit. Egy valamit nem tudtam elképzelni: hogy nem mérek semmit. Hiszen egy ilyen nap kész kalóriamágnes, pont egy ilyen ne kerüljön be a nyilvántartásba?

Komolyan mondom, ez az ideges állapot percekig tartott. Nagyon lassan higgadtam le, vette át az irányítást az értelem. Hiszen mi is történt? Nem kerül bele a nyilvántartásba. Abba, amelyet úgysem nézegetek. Nem tudom, mennyi kalóriát égettem el? Nos, azt eddig se tudtam, a sportóra gyanúsan sokat szokott adni, mindig levonok belőle 4-500 kilokalóriát, akkor meg milyen mérésről beszélünk? A sportóra nem számolja bele az edzettségi koefficiensbe? Na, amennyire annak köze van a valósághoz… Nem kerül ki a sport tracker oldalakra? Mármint azokra, ahol van 3-3 ismerősöm?
Akkor? A mozgás meglesz és az a lényeg.

Utána már azon ijedtem meg, hogy megijedtem. Küzdök itt mindenféle függőségek kialakulása ellen, aztán közben sunyiban kialakult egy sportóra-függőségem.
Mese nincs, néhányszor hagyni kell lemerülni.

4 Comments

 1. Sima controll freak az, nem sportóra függőség.
  Van exceled az autód fogyasztásáról, vagy a pénzügyeid státuszáról?
  Esetleg célszoftver? :)

  • Az autóról volt, de már nem érdekel. Meg egyébként is, ma már kijelzik a fogyasztást a műszerfalon. :)
   A pénzügyekről nyilván van exceltábla, anélkül tényleg nem látnám át a megtakarításokat. (A napi fogyasztásról viszont nincs. Kétszer csináltuk 1-1 hónapig, nagyjából belőttük, hogy mi mennyi, azóta nem kínozzuk magunkat vele.)

   • A pénzügyekkel egyetértek, egy jó táblázat nélkül nehéz követni.

    • Én ugyanannál a banknál tartom a megtakarításokat is, mint a folyószámlát, csak eltérő konstrukciókban (brókerszámla). A két felület elég jó táblázatokat ad, emiatt én nem használok erre Excelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading