Sportóra, de már én is unom

Igazából újat már nem tudok írni az órámról. Vacak. De véletlenül ránéztem a Gears menüpontra és elröhögtem magamat.

A kép mögötti történet az, hogy idén tavasszal az órám gyakorlatilag folyamatosan gyilkolja a futásaimat, rendszeresen 2-300 méterrel kevesebbet mér, az időmérése meg persze jó, aztán ezekből azt kalkulálja ki, hogy már megint szar vagyok, gyakorlatilag az összes edzettségi/fitnessz mutatómat levitte a béka segge alá, engem pedig folyamatosan cseszegtet, hogy rosszul csinálom, béna vagyok.
Hétvégén fent volt a sógornőm, ennek örömére Nejjel kimentek futni egyet, pont ott és pont annyit, amennyit én is szoktam. Mindkettőjüknek Polar órája van. Mindkettőjüknél tökéletes a mérés, a track rásimul az ösvényekre, öröm nézni. Nálam… még véletlenül sem megy a nyom az ösvényeken, jó, ha az óra egyáltalán az erdőt eltalálja.

Aztán elkezdett vacakolni a szinkronnal is, végül kínomban szétbombáztam a kapcsolatot, levettem a mobilról az órát, újratelepítettem a Garmin Connect applikációt és újra felvettem az órát.
Sajnálom, de amikor nevet kellett adnom neki, valahogy nem jutott eszembe más.

4 Comments

  1. Ujra neztem az enyem (szinten Fenix 5), GPS + Galileo – amikor erdoben, erdo szelen futok, akkor ugral az atellenes oldalra, mint ahol az erdosav van (ha erdo szelen vagyok). Ha teljes ralatas van az egre, akkor viszont nagyon pontos. Elotte Polarom volt. Annak mas baja volt.
    Nincs jo megoldas.

    • Az a baj, hogy én is pontosan ezt tapasztalom. Az erdőben tragikus. Amikor az agglomerációban bringázok, akkor egészen jó, de ha erdő mellett visz az út, megint megbolondul. Néhányszor már nekifutottam, hogy dokumentálom a hülyeségeit és becserélem, de mindig az jött ki, hogy tök felesleges, mert valószínűleg nem az óra selejtes, hanem dizájn alapján ennyire gyenge benne a GPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *