Mikor máskor?

Mikor máskor maradt volna résnyire nyitva az autó hátsó ajtaja, ha nem egy olyan hétvégén, mely után oktatási hét jön? Mikor máskor vettem volna észre, ha nem hétfő kora reggel? A visszajelző led persze csontra leszívta az akkumulátort. (3,72V, igen, jól látod, ennyi maradt benne.) És persze mikor máskor történt volna mindez, mint egy oktatás első napján, amikor eleve korábban kell bemennem, előkészítendő a terepet? És mikor máskor, mint amikor első tanfolyamot tartok az oktatási központ új telephelyén, amikor nem csak a termet kell előkészítenem, hanem meg is kell ismerkednem az összes új körülménnyel?
Végül tömegközlekedés a város átellenes oldalára. (20 km.)
Így indult.
Aztán elhúzódott a labor, este hétre értem haza, a macskák közel álltak ahhoz, hogy benzinnel locsolják le és meggyújtsák magukat, tiltakozva a brutális éheztetés ellen, de mégsem velük foglalkoztam, hanem nekiálltam autót szerelni, elővakarni valahonnan az akksitöltőt, hogy legalább szerda reggel működőképes legyen a kocsi. Aztán macskák, a holnapi reggeli elkészítése és ha a lányom nem csinált volna valami kaját, akkor nem is tudom, mikor tudtam volna vacsorázni.
A többi laza: már csak a holnapi napra kell felkészülnöm.

3 Comments

  1. Azért az milyen gagyi már, hogy egy tetves led le tudja szívni az akksit. Nem is értem, ha egy elemlámpát ott hagyok éjszakára világítani (főleg egy ledeset), az még 2 nap múlva is, ha nem is vígan, de világít. Erre egy bazi nagy akksi lemerül egy ledtől – hát furcsa. Vagy lehet, hogy közben más is szívta az akksit, nem csak a led.
    Mindenesetre kalandos történet. Taxi nem játszott? Tudom, hogy drága, amióta azt is rezsicsökkentette dilettáns kormányunk, de néha jól jön.

    • Ez volt az egyik meglepetés. Tömegközlekedéssel 5 perccel hamarabb értem be, mint ahogy autóval számoltam. Az utazás minősége már más kérdés.

  2. S.E.

    Az a “visszajelző” “led” szerintem 1. nem led, hanem izzó, 2. nem a műszerfalon van, hanem szerintem a belső világítás (első/hátsó, szóval lehet kettő is) lesz az, ami ugye alapesetben akkor világít ha kinyitod az ajtót. Nekem is volt már ugyanez, a délután résnyire nyitvahagyott (igazából nem lehetett kinyitni mert a zár beakaszt ennek ellenére is) hátsó ajtó (gyerek, ki más) másnap reggelre üres akkut eredményezett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading