Vazze

Ez itt egy fénykép a mobiltelefonomról.

DSC_2153

Ha nem látszódna jól, azt válaszolta a Google, hogy ezt a felhasználói nevet sajnos nem hajlandó elfogadni.

Elmesélem a kép történetét.

Új telefon, újra fel kellett telepítenem mindent. Köztük a Waze klienst is. Előtte már bekonfiguráltam a Google accountomat, böngésző, levelező működött.

Jött a Waze. Meg egy óra idegbaj.

Feltelepítettem. Rögtön azzal kezdte, hogy küld egy ellenőrző sms kódot a telefonomra. Küldjél. Megjött, beírtam. Erre megkérdezte a nevemet és a usernevemet. Megadtam, hogy jpetrenyi. Szuper. Elindult az alkalmazás. Settings fül. Közölte, hogy wazer vagyok. Csak így. Mi van? Most adtam meg egy becsületben megőszült usernevet. Oké, változtassuk meg. Erre megint feldobta az sms autentikációt. Megkerülni nem lehetett. Jó, külgyed az újat. Elküldte. Beírtam. Adjak usernevet. Jpetrenyi. Foglalt. Persze, hogy foglalt, te barom, az előbb adtam meg! – kaptam fel a vizet. De nem lehetett megkerülni. Oké. Petrenyij. Foglalt. Valószínűleg ez lehetett a régi telefonomon. (Persze mindegyik ugyanahhoz a telefonszámhoz tartozott.) Joep. Foglalt. J.petrenyi. Csak betű és szám lehet. Houston, we have a problem. Tizenkilenc évvel ezelőtti userneveket szedtem elő. Lazybear. Foglalt. Anyátok. Darthfather. Naná, hogy elvitték. Jöhet az ultimate usernév: jgambolputty. Foglalt. Miva? JohannGambolputty. Foglalt. JohannGambolputtyVonUlm. Foglalt. Na, ekkor írtam be azt a bizonyos FuckYouGoogle usenevet.

Kíváncsi vagy, mi lett a vége?
NervousWalrus.
Ez még valahogy szabadon maradt.

De ahogy elnézem a Google elcseszett autentikáló rendszerét, hamarosan el fog fogyni az összes szó.
Igyekezzetek.

PS1
Ja, és simán felkapta az összes régi beállításomat: a Home koordinátát, a Work koordinátát és a Favorite koordinátákat. Csak a usernevemet nem engedte megtartani.

PS2
Igen tudom, adhattam volna az írásnak a ReallyPissedOff50BloodyBoiledCabbagesShovedUpYourArseIfYouDontGiveMeAccessnow címet is.

5 Comments

 1. Csak a kíváncsiságom kedvéért: milyen márkájú, típusú a mobilod?
  A Lumia 640 -es telefonomat akarom leváltani ( szűkülő támogatottsága miatt) androidosra, és feltűnt, hogy nem lehet rossz a telefonod, ha másodszorra is ugyanazt vetted.

 2. Lenovo Vibe P1
  https://www.aqua.hu/lenovo-vibe-p1-dual-sim-mobiltelefon-sillver-384946.html
  Az akció kezd kifulladni, már 88e (a múlt héten még 78e volt), de még így is olcsóbb, mint a többi színben. (Azok 100e körül vannak.)
  6.0 Android, kellemesen nagy képernyő… és nézd meg az akkumulátort: 5000 mAh. Négynaponta kell töltőre raknom.
  (A fényképezőgépe ipari hulladék. De nálam általában van rendes gép is, dokumentálni meg ez is elég.)

 3. Amikor még a Yahoo volt felkapott, ott jártam hasonlóan. Már 20 perce próbálkoztam azzal, hogy valami épkézláb e-mail címet csináljak magamnak, de mindegyik foglalt volt.
  Már a végén olyat is írtam, hogy zambizizambulalullmullafullatumtumdum, de valami állat ez is elvitte előlem…

 4. Lenovo jó, én szeretem. Nekem kis öcsi van, de a bátyus akkor pláne jó lehet. 5 Ah jól hangzik nagyon. Viszont a Waze történetet nem értem. Ha a Waze felhasználónevet változtattad, az mért Google? (Tudom, megvette, de akkor is.) Másrészt ott szerintem valami egyéb zavar lehetett az erőben. Régen tettem fel újra a Waze-t és tényleg tud bénázni, de mindig ki tudtam bokszolni a saját korábbi nevemet. Idegbaj, szentségelés stimmel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *