Még mindig ez a google baromság

Mondhatom, rohadtul hiányzott ez az egész, éppen nagyon ráérek. (Persze a fogorvosnál is ilyenkor kell várnom négy órát és még örülhetek, hogy bejutottam. Eh…)

Szóval, a helyzet még a tegnapinál is rosszabb. Azt ugye írtam, hogy a Picasa albumokat átkonvertálták google photos albumokká, persze rosszul, egy csomó albumot kettészedtek. Ezeket egyenként összefésülni, szép kis munka lesz. Pontosabban lenne. Ugyanis semmi értelme megcsinálni.

Az albumok látszólag meg vannak osztva, kint van rajtuk a jel. De ha a böngésző címsorában lévő url-t linkelem, akkor belépést kér. Más link meg nincs. Illetve, ha az albumon bemegyek a sharing beállításokba, ott látszik, hogy tkp nincs megosztva a látszólag megosztott album, bekapcsolom és hopp… kapok is egy url-t az albumra.

Arra az egyre.

Azaz ezt a mókát meg kell csinálnom mind a 105-re felszaporodott albummal. És ekkor lesz 105 linkem.
Nem, olyan link nincs, hogy ‘megosztott albumok’. Nincs olyan, hogy Petrényi Jocika fényképalbumai. Vagy megadom egyenként az összes linket, vagy semmit.

Ki volt az a barom, aki ezt megtervezte???

Na mindegy, a mai nap során lemondtam a google tárhely-előfizetésemet és elkezdtem átmigrálni a fényképeket a Flickr-re. A 2016-os albumok már átjöttek, ott fent, a menülécben a “Fényképalbum” link már oda mutat.

Arról viszont fogalmam sincs, hogyan oldom meg, hogy abban a többszáz írásban, amelyben fényképek szerepelnek, hogyan jelzem utólag, hogy ne, ne kattogtassatok a fényképekre, mert a goggle elbarmolta, ehelyett menjetek fel a menülécben lévő linkre, majd túrjátok ki a megfelelő albumot. Majd megálmodom.

6 Comments

 1. Az alábbi linken még megtekinthetőek a korábbi megosztott albumokhoz létrehozott hivatkozások:
  https://plus.google.com/photos/+googlplusfelhasználónév

  • Biztos? Mert nekem nem működik a jpetrenyi felhasználónévvel.

  • Max a saját albumaidra ha be vagy lépve :(
   Én jelenleg kb 8 évnyi képet (500+ album, huszonpárezer kép, mindegyik kommentelve és face tag-ezve) próbálok újra láthatóvá tenni a nyilvánosságnak.
   Szintén le fogom mondani a plusz tárhelyet amit a google-től vettem, nem igazán hiszem el, hogy miért nem fért volna még el a Picasa kb teszthalott állapotban hozzáférhetően.

 2. Az a baj, hogy még lehetne is egy plug-int, scriptet, vagy valamit írni, ami átírja az összes embed képet a blogban. De ugyebár a képeket átnevezi egy kóddá. És még minden képfeltöltő át is konvertálja, így nincs az a program, ami felismerné hogy a kép kép ugyanaz.

  Egyébként nem értem a Google-t. Megírta a keresőt egyszer, jól. Azóta pedig mintha hülyék dolgoznának ott. De még a kereső motor sem működik máshol rendesen.. ilyen, mint a Play, Youtube, stb…gyakorlatilag sehol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *