Emlékeztessetek rá, hogy ezért ne költözzek Csepelre

Ez egy elmaradt írás, még április 12-én véstem bitekbe a dühöngéseimet.

Egész héten tanfolyam volt és ilyenkor a hétfő a legneccesebb. Nem tudom, melyik termet kapom, néhányat ismerek, néhányat még nem és szoktak lenni meglepetések. (Projektor, megvilágítás, meg ilyenek.) Elő is kell készülnöm, a szokásos méhecsketánc a belépőkártyával és az autóval, no meg az adminisztráció, viszont az egészre fél órám van mert ennyivel nyit hamarabb az épület, mint ahogy kezdődik az oktatás.
Na, ki találja el, hogy mikor esik be egy P1 gyanús bejelentés? Persze, hogy vasárnap éjjel. Mivel ezt a bejelentést ismerem és tízből kilencszer vakriasztás, így lefagyasztottam hétfő reggelig, aztán kiderült, hogy nem múlt el, de ettől még persze bűzlött, hogy valótlan, viszont mire kinyomoztam, hogy nem az ügyfél teljes rendszere állt le, hanem csak egy tűzfalkonfig elkeffentése miatt a monitorozó rendszerünk vált elérhetetlenné, elment egy félóra, ettől persze pont belecsúsztam a reggeli közlekedési dugóba, a kocsit nem is volt időm elvinni a parkolóba, így csak ledobtam a fizetős helyre, pár perccel kezdés előtt estem be és teljesen vakon indítottam az első elóadást. Nem voltam nyugodt. Az első szünetben átvittem a kocsit, lefutottam az adminisztrációs köröket, rendben voltunk.
Délután négy körül fejeztem be, mentem a fogorvoshoz. Ja, nem mondtam, az első oktatási napot felső fogsor nélkül nyomtam le. Péntekre kellett volna megérkeznie a körhídnak, nem érkezett meg. Kicsit veszekedtem a dokival, végül hétfő délutánra igérte biztosra. Csepelen. Nagyon nem idegeskedtem – ekkor már – gondoltam, szép lassan odakocogok. Könyves Kálmán körút, a Lurdy után balra a Kvassay híd felé, a Soroksárin át is jutottam – és beállt a forgalom. Se előre, se hátra. Előkaptam a Waze-t, de nem sokat tudott segíteni: az egész környék mélyvörösben pompázott. Vártam. Egy óra múlva jutottam vissza a Soroksári útra (kábé 500 méter), a Kvassay hidat valamiért lezárták, a tömött két sávot visszafordították a szintén tömött vissza két sávba. Oké, Soroksári út. Legfeljebb átmegyek a Gubacsi hídon. Gondolta ezt velem együtt még pár ezer sofőr. Persze, hogy beállt a Soroksári is. Negyven perc alatt jutottam el Erzsébetig, de ott megállt minden. Gondoltam, ravasz leszek, bemegyek a lakótelepre, aztán onnan megyek fel a hídra. Gondolta ezt velem együtt pár száz sofőr. A lakótelep, a szűk utcákkal, még jobban beállt, mint a Soroksári. Ekkor már fél hét volt, gondoltam, rácsörgök a dokira, hogy kitartás, megyek én, arról nem tehetek, hogy fókamászásban is hamarább oda tudnák érni, mint autóval. Volt némi para, mert az épületet nyolckor zárták, és semmi jele nem volt annak, hogy addig oda is érek. Én viszont kötöttem az ebet a karóhoz, még két napot biztosan nem tudtam volna ilyen állapotban végigbeszélni. Fél nyolcra értem a rendelőhöz, azaz három óra 15 perc. Szerencsém volt, megkaptam a fogamat, innentől mehetett rendben a hét, eltekintve a röpke időzavartól, ugyanis minden délután át szoktam nézni a következő napi slide-okat, nagy vonalakban végigkattogtatom a demókat és átfutom a laborgyakorlatokat. Ez most erősen belecsúszott az éjszakába és csak a hét közepén értem utól magamat.

Mi is történt? Hazaérve túrtam a netet, hogy mi lehetett ez az óriási katasztrófa, de nem találtam semmit. Illetve késő estefelé ennyit: Karambol a Weiss Manfréd úton.
Szerencsére halálos áldozat nem volt, a két autó azért rendesen összetört. Jogos volt, hogy lezárták az utat. De utána mi az isten haragjáért kellett lezárni a Gubacsi hidat is? Az meg Monty Pythonba kívánkozó börleszk, hogy a rendőr a komphoz irányította a több ezer bedugult autót. Szóba jöhetett volna még az M0 híd, de annyira beállt a környék, hogy maximum csak magassági kormánnyal lehetett volna kikeveredni belőle. Aztán gondolom rájöttek, hogy faszság, visszanyitották a Gubacsi hidat és pár óra alatt átvánszorgott rajta a tömeg.

Hát, ennyi. Kész őrület. És nem, Csepel nem lett rokonszenvesebb hely.

7 Comments

 1. Szia!

  Napi szinten ingázok csepel és újpest között, aznap szerencsém volt, időben visszafordultam :).

  Üdv
  Sanyi

 2. Fantasztikus, hogy van ideged ezt ilyen részletesen leírni. Gondolom ez egy jó módja a feszültség levezetésének.

  Jómagam Pesttől északnyugatra lakom, arra sem jobb a helyzet, viszont még kerülőutak sincsenek: ha az egy szál 10-es út beállt, megszoptad. Mehetsz még Hűvösvölgy (+7km, semmivel sem jobb) vagy Pomáz (+7km, semmivel sem jobb) felé, ugyanaz a szar mindenütt.
  Egyetlen megoldás van: korán kell indulni. Persze ez az általad leírt helyzetben nem opció.

 3. Leraktad volna az autót a Boráros tér-Lágymányosi(Rákóczi) híd közt bárhol és hév-re felszállva 10 perc alatt Csepelen lettél volna. Bocs…

  • Aki surun jar Csepelre, annak ez trivialis. De aki nem…

   • Még annak sem. Ha az a program, hogy északról érkezel, bemész Csepelre, utána pedig délnek mész tovább, akkor ez a hév-es kitérő csak annak éri meg, akinek látnoki szemei vannak és előre tudja, hogy a rendőrök lesznek annyira hülyék, hogy egyszerre zárják le mind a két hidat.

 4. Imadom, amikor valaki utolag okos es ebbol a poziciobol oktat ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading