Aji Karira

Most írt az adóhivatal, hogy örüljek és lelkendezzek, mert csak 15000 forintra büntetnek meg.

Halleluja.

Arról van szó, hogy ha az ember vállalkozgat, akkor legkésőbb december 22-ig meg kell saccolnia, mennyi lesz az éves bevétele és előre be kell fizetnie a saccolt bevétel saccolt adóját. Ez a saccolás a később kiderülő valóságos értéknek minimum a 90%-a kell legyen. Ha ennél kevesebb, akkor adócsaló vagy.
Nos, ez énnálam tavaly 81%-ra sikerült. Mea klumpa.

Ja, és azért lett csak 15000 a bírság, mert értékelték, hogy december 31-ig azért be lett fizetve a hiányzó összeg. Meg, hogy eddig nem kaptak el csaltam.

Hát… az apró örömöknek is örülni kell.

5 Comments

 1. Péniszség ez a becsülgetős dolog. Mi a pék lisztes f…ért nem lehet mundjuk január 15-ig befizetni a cuccot a tényleges bevétel alapján? Nem hiszem, hogy ezen múlna bármiféle likviditás állami szinten.
  Egyes cégeknél is ez van: december elejéig-közepéig le kell zárni a timesheeteket, beírni a becsült órákat decemberre. MIÉRT?

  Jövőre viszont bajban leszel, de legalábbis több büntire számíthatsz, hiszen idén már csaltál, nem lesz büntetlen az előéleted.

 2. Ezt nem igazán értem, de lehet bennem van a hiba.
  Ha nincs jósgömbje az embernek honnan tudja előre megsaccolni a bevételt ?
  Az adóhivatal tudhat valamit, más nem szívatni :-(

 3. Annyira azért nem gáz ez, december 22-re az embernek már illik tudnia, 90%-ban mennyi lesz a bevétele abban az évben. Nem is a tudás/nemtudás itt a szivatás, hanem a befizetés. Én is ott csúsztam meg tavaly, hogy december 22-én még nem érkezett be egy nagyobb összegű novemberi kifizetés, aztán még ki kellett állítanom egy számlát december végén, ami persze csak január végén érkezett be… az adóhivatal viszont zárni akar szilveszterkor. A novemberi pénz meg hiába érkezett be a két ünnep között és hiába fizettem be az adót, de 22-ei határidőt már túlléptem és kéthavi adóelmaradást már nem tolerál a rendszer.

 4. Akkor nem csak nekem volt félreérthető, mert azt hittem, hogy decemberben a *következő* évi bevételt kellene megbecsülni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *