A fiam megúszta a börtönt

Most telefonált, amint kilépett a tárgyalóteremből.

A sztori. Gyerekvasutas ifitábor valahol a Velencei-tó partján. A szervezők elmentek bevásárolni a tábornak. Mivel sok lett a cucc, ezért úgy döntöttek, hogy hazatolják a gurulós bevásárlókocsival, majd visszatolják az üres kosarat. Na, ezt nem kellett volna. Útközben lekapcsolta őket egy rendőr és nem tudták megdumálni, feljelentette őket. Ma volt a tárgyalás, melyre persze le kellett utaznia Székesfehérvárra. Szerencsére a bíró már értelmesebb ember volt, felmentette őket, így megúszták börtön és priusz nélkül.

Egy haveromat 30 évvel ezelőtt azért bírságolták meg a vizirendőrök, mert nem volt nála személyi igazolvány. A Balatonban. Na, ő nem úszta meg, neki be kellett fizetnie a csekket. Most mondja valaki, hogy nem fejlődik a világ.

1 Comment

  1. Pár cimbimmel minket a rendőr úgy “kapott el” egyszer a Velencei-tónál, hogy _GYALOG_ mentünk át a leeresztett autós félsorompón, amikor a vonat még csak egy apró, távoli fénypont volt, mindez szürkületben, nyáron. A szemközt várakozó kocsisorban volt egy rendőrautó, abból ugrottak ki és nagyon túlbuzgók voltak. Végül, pár hónappal később, kaptunk mind egy-egy levelet, hogy a székesfehérvári kapitányság ejtette az egész ügyet – valószínűleg ott gondolkodott valaki.

    A legszebb az egészben az volt, hogy az egyik srácnál nem volt ott a személyije (a kempingben hagyta), ezért valamit berádióztak az őrsre. Közben fölment a sorompó, elindultak az autók és az enyhe nyári sötétben egy Trabant üveghangon átszáguldott lámpa nélkül a síneken. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading