Itt élünk

És ilyenkor nem süllyed el a szakma.

Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján.

Bodri Orsolya családja öt generáció óta foglalkozik borászkodással. Bár a fiatal lány 2007 óta aktív tagja a pincészetnek, eddig inkább a marketingmunkában vett részt. Nemrég viszont beült az iskolapadba: szőlész-borász szakra jár.
link

Tehát azért lett az év ifjú borásza, mert elkezdett borászatot tanulni. És nem azért, mert a Bodri kadarka az államfő kedvenc bora.

10 Comments

 1. Olvastad Moldova Keserű pohár könyvét? Kadarka összeesküvés-elmélet is van benne :)

 2. Óh, egy időben faltam az összeesküvés-elméleteket. De aztán kiábrándítottak belőlük. Ők. :)

 3. Nem szívesen kötözködök, de olvasd el még egyszer a hírt: az év *ifjú* borászáról van szó. Ha pedig mindenben politikát keresel, akkor még nem gyógyultál ki az összeesküvés-elméletekből :-)

 4. RSS-ből jöttél, ugye? Az írásban ugyanis egyből javítottam, de az RSS olvasókba még az ‘ifjú’ szó nélkül ment ki.

  Másrészt el kell keserítselek: ez nem politika. Ez emberi, szakmai tisztesség vs seggnyalás. Politika akkor lenne belőle, ha bármelyik politikai szereplőt minősíteném – nem pedig a borászokat.

 5. 1. igen, RSS volt és bevallom nem szoktam összevetni, hogy van-e verziókülönbség :)
  2. bocs, de valahol mégis te kapcsoltad össze a két hírt – így hát ez égesse a borászok lelkiismeretét, ha tényleg emiatt történt. Másfelől az ilyesmi nem magyar sajátosság, pl. mindig nevetségesnek érzem, amikor az egyetemek díszdoktornak nevezik ki a hatalom szereplőit. Mindegy, hogy pénzes és/vagy politikus az illető.

 6. A kis Figula viszont tényleg jó. 2009-ben övé volt az általam kóstolt legjobb friss rozé. (Olyan 10 tételes merítésből)

 7. Ja, még csak nem is egy pálya. Az ifjabb Figula jelenleg _a_ Figula, hiszen az apja elhunyt. Ebből következően ő kénytelen tényleg borásznak lenni.

 8. Mégsem lehet Szeremley vagy Takler a kedvenc, ott az l-ek száma kérdéses lehet. Az üvegcímkéről lemásolást meg etikátlannak érzi. A Bodri könnyen leírható!

 9. Etikátlannak érzi??????

 10. A vigyorgó lemaradt! :)

  Kétszeres -tartalék- olimpiai bajnok. A magyar nyelv önmagát felkent őrzője.
  Szegény Légli, ilyen névvel, ebben a kurzusban halmozott hátrányban indul a kedvencségért! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *