Hol is jártam?

A legbosszantóbb, amikor elkezdesz gépelni, benne van a teljes mondat a fejedben, de megakasztanak. Mit tudom én, mivel. Mi a véleményed az izlandi vulkánról? Vagy mi lenne, ha megcsinálnád helyettem az egyheti munkámat? Tökmindegy, a lényeg, hogy a beszélgetés hosszabb ideig feltart. Aztán visszanézel… és nemhogy a mondat nem ugrik be, hanem a gépelés közben félbehagyott szóról sem tudod, mi is akart lenni.
Na, ez a durva.

5 Comments

  1. Ismerős… Ha viszont később eszembe jut, akkor gyorsan jegyzettömbbe, esetleg sárga cetlire (akár valódi, akár virtuális) leírom a gondolatokat, utána jön a bővítés :)

  2. A legnagyobb gond az, hogy altalaba _nem_ jut eszedbe. Az a pillanat akkor es ott elszallt, utana valami mas fog kovetkezni, de az mar sohasem.

    Szomoru tapasztalat ez.

  3. én ezért csinálom azt ilyen esetekben, hogy a mondat vagy gondolat befejezéséig nem reagálok az interruptuszra, max feltartom a kezem egy fél másodpercig és finoman bólogatok, jelezve, hogy észleltem a kommunikációs próbálkozást. Még nem sértődtek meg rám (emiatt :).

  4. Asteriksz:
    Ennek folyamánya, hogy amikor végre visszetérnél a jegyzethez, akkor nem tudod miért is írtad le azt a gondolatsort/adatot/megjegyzést, ezért összegyűröd, kidobod és csak arra emlékszel, hogy volt egy jó gondolatod.

  5. Höbörgő: a gondolatsort nem felejtem el, de az biztos, hogy az akkori frappáns, ütős gondolatvitelt, mondatszerkezetet igen… :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *