Társas lény

Huhh…

But the MBA alumni networks are quite powerful. That is one example. There are many such membership opportunities available. The right place can be, well, a golf club where the people that we want to meet hang out.
Some of these memberships cost a ton of money but I think they are more of investments than expeneses. The ROI for the right membership can be huge.
My personal example – membership with TEC, a network of CEOs worldwide, the largest of its kind.

Ez az, amit nagyon nehezen tudok megemészteni. Hogy csak azért lötyögjek együtt emberekkel, mert fontosak lehetnek akármilyen céljaim számára – nem pedig azért, hogy jól érezzem magam közöttük. És hogy erre a kapcsolatrendszerre egy valag pénzt is költsek…
Nem is lesz belőlem CEO soha.

Valószínűleg azért sem, mert természetem szerint irtózom mindenféle klubbos, egyesületi, szervezeti közösködéstől. Jelenleg egyedül a Magyar Bridzs Szövetségnek vagyok pártoló(?) tagja – de az is csak azért, mert ez a feltétele, hogy járathassam a Bridzsélet bridzsújságot.
Ezt megelőzően a Szivacs őrsnek voltam tagja. Az őrs missziója az volt, hogy névadónkhoz méltóan minden folyadékot felszívjunk. Ide sem léptem volna be, de pont részeg voltam, amikor összefutottam velük – és ezzel automatikusan teljesítettem a felvételi követelményeket.
Rég volt – jó 13 évvel ezelőtt meg is szűnt.

4 Comments

 1. Már elküldtem a levelet, amikor észrevettem itt a Szivacs-örsöt. Megszünt, vagy csak szünetel? Én még emlékszem rá, hogy a Tóni vőlegénytortát kért a Hofinak az esküvőnkön. De jó nosztalgiázni!
  Csók:
  Angeli

 2. Igazából én se tudok róla többet: a sok költözködés közben egyszerűen lemorzsolódtam.
  Talán Flóra jobban képben van.
  Csók,

 3. Micsoda kérdés?!

  A Szivacs őrs nem szűnt meg és soha nem is fog!
  (Csak egy pár éve szünetel, de mint a Főnix madár hamvaiból előbb-utóbb újraéled)
  “…Csak a szivacs szív…”

  Jók legyetek!
  Hufcsi

 4. No, itt van végre egy autentikus megnyilatkozás. :) Szóval él, csak tecchalott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *