Amiért simán rádobnám az atombombát az emberiségre

Egyszerűen elképesztő, hogy mennyi, látszólag ember, valójában véglény él közöttünk. Itt, ahol lakom, közvetlenül egy városszéli erdő mellett, mindig is forró téma a szemét. Mert egy csomó ember véglény úgy gondolja, hogy ez egy ideális hely a szemete kiborítására. Itt ne egy-egy vödörre gondolj, éjjel simán ideállnak egy kisebb kocsival és letúrják a platót. (1500 méterre van Budapest három nagy hulladékudvara közül az egyik. De azért fizetni kell, neadjisten 800 forintot is. Annyiért a véglény meg az anyját is megbassza.)

Ennek egy minősített fajtája a hiéna.
A szituáció az, hogy a szelektív kukákat havonta viszik el. Vannak, akik akkor éppen nincsenek itthon, és mondjuk egy héttel korábban kihúzzák a kukákat a gyűjtőhelyre. És ekkor jönnek a hiénák. Hoppá, kuka! És nekiállnak telepakolni. Olajos rongyokkal. Festékes dobozokkal. Meg mindennel.

DSC00103

Az FKF nyilván ezeket a kukákat nem viszi el. Hiszen nem az van bennük, aminek lennie kellene. A véglény meg a biztonság kedvéért nem csak a kukákba pakol, hanem mellé is. Aztán az állatok széttépik a zacskókat, az áprilisi szélviharok meg szanaszét viszik az egészet. És egy hétvégi délelőtt kell, mire a közelben lakók mindent összeszednek és bezsákolnak, az eltakarításról már nem is beszélve.

A véglény pedig otthon ül, esetleg játszik a gyerekével – mert igen, az ilyen véglény még szaporodik is – és úgy gondolja, hogy alapjában véve rendben van a világ.

7 Comments

 1. A legszebb az, hogy ezek aztán az élet balsorsai felett töprengve “megkérdik” hogy miért tart ott ez az ország ahol, majd boldogan szavaznak arra a politikusra, aki megmondja, hogy a kommunisták, a migráncsok, az EU, a soros és a tudjukkik, gyíkemberek, a chemtrail, stb, a kívánt rész aláhúzandó miatt.
  Az illető politikus meg egyre több pénzt költ el hülyítésre és egyre jobban teszi tönkre az oktatást.
  Lehet tippelni a várható végkimenetelre…

 2. CsasZ: Az kimaradt, hogy nagypéntek, húsvét egyéb nevesebb napokon kiöltözve elmegy a templomba, majd otthon bepálinkázik és kommentel:-))))

  Joe: Az ilyenek tetemes része persze nemhogy kussolna ha tettenérik, még neki áll feljebb.

 3. Egyszer tehetetlenségemben már a rendőröket is kihívtam, hátha segítenek rendet tenni, vagy legalább elzavarják az illetőt. Sajnos mindhiába. Nem történt semmi, csak kioktattak, hogy ezt el kell viselni. Majd az FKFV elviszi.

 4. @Tybald: azért az nem valószínű, hogy a társadalom kb. 5-10 százalékát adó keresztények volnának felelősek a szemetelésért *általában*.

  @Vkaresz: akkor marad a helyi szerveződés.

 5. Összefogtok a szomszédokkal előre. Kiteszitek valahol a szelektív kukákat. Figyeltek. Jön a véglény, elkapjátok, elássátok az erdőben. Eggyel kevesebb. A kocsival kell még valamit csinálni.

  Lehet, hogy túl radikális megoldás? Vannak humánusabb ötleteim, de mindegyiknek nagyobb a lebukási veszélye. Olyan, amiben nem bántod, nem létezik vagy nem működik vagy iszonyú sok erőfeszítésbe kerül neked, nem éri meg.

 6. Una: Templombajáró =/= keresztény

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *