Anstatt dass, Anstatt dass,
Sie zu Hause bleiben in dem warmen Bett.
Brauchen Sie Spass, Brauchen Sie Spass,
– Weill, Brecht –

Vissza a zene gyökeréhez. Amikor egy zenekar kielemzi, hogy egy konkrét hangszer hangját hogyan lehet előcsalogatni konyhai eszközökből is, pusztán a ravasz bemikrofonozás segítségével. Így lesz a hűtőláda fedelének csapkodásából üstdob, az elektromos tűzhely kalapáccsal történő ütögetéséből cintányér, melegszendvics-sütőből kasztanyett (meg zoknibáb), elektromos habverővel elkövetett húrtépésből Van Halen szóló. Amikor a dobon seprőzés ténylegesen egy partvis fejével valósul meg. És persze az egészből egy fergeteges, jó humorú előadás áll össze. (Védjegyek: katonasági melegítőre hajazó, két számmal kisebb adidas melegítő, ugrálás közben kilógó seggek, brutális zúzás, minden értelemben: eszközök szétverése, közben norvég metál hangzás.)

Azt hiszem, leírtam mindent, amire számítottam a tegnap esti koncert előtt. És pontosan ezt is kaptam. Végigröhögtem az egészet, miközben a zene is nagyon ott volt.

Igyekeztem a koncert kiemelkedő pillanatait meg is örökíteni. Az eredmény nem lett túlságosan jó, a Samsung Galaxy Mini kamerája eléggé vacak, arról nem is beszélve, hogy ha mindent látni akartam, előre kellett mennem, ott meg volt rendesen hangerő, ebből következően torzítás is. De remélhetőleg a show hangulata azért átjön.