Vízió

Hjaj. Mit találtam már megint.

Amióta szembesültem ezzel a vízió/misszió dologgal, azóta fújok rá. Egyszerűen nem látom semmi értelmét. Egész biztosan nem az alapján fogok szervert vásárolni, hogy a HP, vagy a Fujitsu írt ki szívhezszólóbb víziót magáról a weblapjára. Manapság ez már csak arról szól, hogy ki tud eredetibb hazugságot összerakni. A papír ugye mindent elbír, a weblap meg különösen. Elhinni meg úgysem hiszi el senki, maximum megtapsolják, hogy bravó, ez aztán tényleg kirívóan pofátlan semmitmondás volt.
Azt is írtam már valahol, hogy ha egyszer (ne adja Isten) olyan szituációba kerülök, hogy nekem is gyártanom kell egy víziót, valószínűleg valami ilyesmi lesz: “Haver, nekem nincs időm bullshitekre, én egyszerűen csak jól dolgozok”. És nem, nem lesz benne, hogy “változó piaci körülmények”, nem lesz benne, hogy “vállvetve” és nem lesz benne semmilyen “centrikus” sem.

Az utolsó Posedarje írás végén említettem, hogy van egy cetlim a faliújságon, milyen iparosokat kell keresnem. Nem volt kispályás cetli: kell cirkószerelő, darázsirtó, fűtésszerelő, vízszerelő, bolhairtó, redőnyszerelő… és ezek csak azok, akiket fogadnom kell, mert még el is kell mennem egy autószerelőhöz, bringaszerelőhöz, kerti tanácsadóhoz, Autóklubhoz utánfutót műszakiztatni, körzeti orvoshoz, fogorvoshoz és sztk laborba. A naptáram szószerint be van satírozva. (Igen, a szokásos kérdés: másoknak hogyan van ideje az élet mellett dolgozni is?)
Oké. Az ilyesmi úgy kezdődik, hogy az ember maga mellé veszi a telefont és a kerületi Kisokost.
Na, itt szaladtam bele a vízszerelőknél egy féloldalas hirdetésbe. A fejlécben a kft vagy micsoda víziója virított, jó nagy nagy betűkkel:

Szenvedélyünk az etikus munkavégzés!

Egyszerűen paff lettem. Ez valami akkora, de akkora ordas blöff, hogy még paródiának is erős. Nem is elemzem, rád bízom, csócsálgasd egy kicsit ezt a lendületes vallomást. Milyen lehet az a mesterember, aki szenvedélyesen etikus? Ha nem kérsz számlát, akkor először sír, aztán őrjöng, majd a végén leharapja a fejed? Döbbenet. Vajon hányan izzadták ki ezt a gyöngyszemet?

3 Comments

  1. Jól és olcsón dolgozó épületgépészt (cirkó, fűtés, vízszerelés ugye) tudok.
    A háromból kettő szabály érvényes, tehát a sebességre nincs garancia.
    Ha kell, akkor írj privátban.

  2. Ez a szlogen nagyon jó! :) Igazán olyan hangulata van az egésznek, mint amikor valaha az arisztokrata szokások leszivárogtak a pórnép köreibe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *