Személyiségek

Egyszer már irkáltam a személyiségtipusokról. Vannak bizonyos módszerek, amelyekkel meg lehet állapítani, hogy a négy alaptípusból milyen arányokban épül fel a személyiségünk. Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, az alábbi linkeken el lehet olvasni a négy alaptípus jellemzőit.

Szokták ezeket színekkel is jelölni, ezeket oda is írtam a linkekhez.

És akkor pár szó a családomról. Nejjel már korábban megcsináltatták a tesztet, ezerrel piros a drága, másodlagosan zöld kék. Barnával a gyerekvasúton végezték el a vizsgálatot, ő is rendesen piros, másodlagosan szintén kék. Lányomat még nem vizsgálták meg, de ha ő nem tiszta piros, akkor senki sem. Velem a közelmúltban töltették ki a tesztet, az jött ki, hogy erős kék (tökéletes:), de majdnem akkora zöld (megfigyelő) is.

Na, gondolhatod. Három pirossal egy háztartásban.

A vizsgálat után megkérdeztem a moderátort, hogy is van ez?
– Te, nálunk az asszony brutálisan piros. Én meg erősen kék vagyok. Hogy lehet, hogy immár 26 éve teljes harmóniában élünk együtt?
– Nincs ezzel semmi gond. Nejed jelöli ki az irányt, te meg kidolgozod a részleteket.
– Hát, ja. Csakhogy nálunk az irányt is én jelölöm ki.
– Hehe. Azt te csak hiszed.

9 Comments

 1. A nő tökéletesen úgy alakítja, hogy azt hiszed, a saját döntésed volt :D Vagy ahogy egy régebbi mondásban szerepel: a férfi a fej, a nő a nyak. :)

  Egyébként ezek a tesztek engem is érdekelnének.

 2. na. a sok piros kekre-zoldre vert ? :D)

 3. @hokuszpk: És szerinted ők mitől lettek pirosak? :)

 4. @Joep Köszönöm, megnézem. A bejegyzésben linkelt oldalon is találtam egyet, az kb a sejtett eredményt hozta. (extrém kék/zöld :D)

 5. Na ezen én is felpörögtem, és megcsináltam ezt a tesztet.
  http://lelektanitipusok.net/tesztek/teszt_72

  Érdemény: piros
  http://lelektanitipusok.net/tipusok/sp/istp/jellemzes

  Proxy5

 6. @Proxy5: Ez a teszt egy kicsit máshogy működik. Nálam az intj-t dobta ki.

 7. @Proxy5: en is kitoltottem a tesztet, meglepo modon ESFJ jott ki. Elolvastam a hozza tartozo leirast, olyan 70-80%-os talalati arannyal dolgozik, de a teszteredmenyeim kozt egy kivetelevel mindegyik 72%-os volt, ugyhogy ezt jonak ertekelem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *