Hello World 24

Magyarország

Na, most lehet felháborodni. Ugyanis nincsenek kérdések.

Menjünk vissza az elejére. A kérdéseknek, feladatoknak deklaráltan az volt a céljuk, hogy horgonyokat dobjanak le az agyba. Egy ország ne csak egy körvonal legyen, egy név ne csak egy üres szó. Ezért igyekeztem az országokhoz, a tájegységekhez valami érdekességet, furcsaságot kötni. Ha azt kérdezem, hogy Suriname, ne az legyen, hogy jézusmária, ez ország vagy város és egyáltalán melyik kontinensen van – hanem az, hogy igen, emlékszem, ezért az országért cserélték el a hollandok New York-ot, és ez a kérdés Dél-Amerikánál volt.

Ugyanennek Magyarországon nincs semmi értelme. Magyarország ugyanis – családi értelemben – tele van horgonyokkal. Nej is, én is nyughatatlan emberek vagyunk (pl. nászút helyett gyalog/stoppal jártuk be a Dunántúlt), a kölyköket pedig ahogy lehet, vittük magunkkal.
Itt csak annyi dolgom volt, hogy minden tájegységnél fel kellett elevenítenem az emlékeket és már helyben is voltunk. Jöhettek a vaktérképek.

Szóval, elnézést, ha valaki nagyon várta volna ezt a részt. Nincs. Nem volt szükség rá.

4 Comments

  1. Huh, látom az alagút végét. A harmadik feladatot raktam félre a hét kezdetén, és szent célom, hogy eljussak egyszercsak ide. :)

  2. Ha lesz egy kis időm, az egészet összerakom egy pdf-be. (Egyébként ez még nem az utolsó, egy rész még hátravan.)

  3. és hogy sikerült leányzó érettségije????

  4. Jól. Csak sajnos nem tökéletesen jól. Vagy kiemelkedően jó érettségit kellett volna letennie, vagy csak jót, de akkor angol nyelvvizsgát is.
    Végül közel volt, de félő, hogy egy ha egy hajszálnyival is, de le fog csúszni a felvételiről. A nyelvvizsgán a szóbeli rész egyből meglett, írásban meg 58 pontot lapátolt össze. 60 kellett volna.
    Maga az érettségi is felemásan sikerült. Matekból meglepően jól teljesített, ezért külön dicséretet is kapott az igazgatójától. Angolból viszont elszállt az írásbelin, szóban már nem tudta eléggé kijavítani, így a végeredmény egy tisztes helytállásnak tekinthető. (A többi tantárgyra nem koncentráltunk túlzottan, azok nem számítottak be. Egyedül a földrajz volt a kivétel, mert ott a teszten rezgett a léc. Végül 55 %-os lett, ez egy erős közepes. 60-nál volt a határ.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading