(Csirkeízű)

– Chicken. Tastes like the chicken. –

Igen, igen, ezt megcsíptük. Annyira friss szólás, hogy még a frázisgyűjteményekben sincs benne.
Természetesen a marketing találta ki.

Van ugye ez a fittness mánia a tengerentúlon. Melyik a legalacsonyabb kalóriaértékű étel? A fűrészpor. Az amerikaiak ették is, de aztán kezdtek eszmélni. Mivel ez egy fogyasztói társadalomban megengedhetetlen, a gyártók elkezdték ízesíteni a masszát. Melyik az a fehér hús, melyet a népesség legnagyobb része kedvel? A csirke. Nosza leemelték a polcról a szintetikus csirkeízt és kész is volt minden csibefasírtok őse.
Végül annyi mindenen tűnt föl ez a felirat, hogy köznevetség tárgya lett és így bevonult a frázisok közé. Manapság minden mesterségesen ízesített dolog jellemzésére használható – és természetesen egész másra is.

Hagy meséljek el egy régi történetet.

A Rocky Horror Picture Show-t néztük a Margitszigeti Szabadtéri színpadon, együtt a család. Tudni kell, hogy a darab nézésének koreográfiája van, a nézők is aktívan részt vesznek a játékban.
Frank’n’Furter épp az éjszakai erotikus rémálmokról értekezett, amikor egy – valószínűleg beépített – hapi mellettünk beordította, hogy “tastes like the chicken!” A nézőtérről nem jött számottevő reagálás, én viszont megkapartam az arcom. Kilencéves fiam ezt látván jó hangosan belekérdezett a váratlan csöndbe: “Mit moondott?
Erre persze kitört a röhögés – és gondolom a színpadon is örömmel nyugtázták a fiúk(?), hogy ez a poén már Budapesten is ül.