Mindig is tudtuk, hogy a szó veszélyes fegyver. De hogy ezen belül egy betű is gyilkos töltény lehet…

Erősítsük meg szívünket és szemléljük meg közelebbről, mire képes – és mire nem -, egy egyszerű többes számot jelző ‘-s’ betű.
Hát ugye, általában megtöbbszörözi a főnevet. Mint például child… .

Izé. Szóval általában. De istenbizony működik.

(Megjegyzem egyébként, hogy itt pont nem az a célunk, hogy unalmas szabályokat ismertessünk. Akkor nyelvkönyvet írtunk volna és már régen a Kanári-szigeteken élveznénk megérdemelt pihenésünket.)

Szóval ‘chop’. 75 jelentése között van olyan is, hogy ‘pofa’.
És ez még a szótárban is benne van! (A többi szóé úgyse lesz. Vagy máshogy).
Tehát a ‘chops’ értelemszerűen ‘pofák’ lehet. Nos, biztos van ilyen is, de a szlengszótár szokatlanul hidegen annyit vakkant csak, hogy ‘a száj’.
Azaz megint csalódtunk abban az ‘-s’ betűben – ahelyett, hogy többszörözött volna, inkább szűkített; ‘pofa’ helyett csak annak egy részére, a ‘száj’-ra.
Véres tőrrel a hátunkban vizsgálódjunk tovább. Ha a ‘chop’ ‘pofá’-t jelentett, akkor mi lehet a ‘choppers’?
Iggen, végre valami logikus: ‘choppers’ = ‘fogak’. Van köze a pofához, gyönyörűen többes számban van, szép az élet. És nyilván akkor a ‘chopper’ a ‘fog’.
Madarak csicseregnek, leemeljük a lugasban a polcról a szlengszótárt, miközben keresünk, elszopogatunk egy szem szőlőt – és kis híján ez életünk utolsó szőlőszeme, ugyanis a szlengszótár – megint szokatlanul tömören – csak annyit mond, hogy: ‘chopper’ = ‘penis’.
A francba.
Freud Zsiga meg éppen nyaral valahol.