Olvasgatok

“Évtizedek óta azt kívánom, bárcsak egyszer az emberek felfognák, akár csak egy rövid időre, hogy a kormány csak azt a pénzt tudja szétszórni “ajándékba”, amit előtte a másik kezével adó formájában elvont az emberektől, mert a kormánynak nincs saját pénze, csak beszedni tud pénzt az emberek zsebéből és azt újraosztani. Hacsak egy napra felfognák ezt az emberek, forradalom lenne az országban. De nem lesz, mert ilyen sokat egy átlagember nem szokott gondolkodni két tiktok videó között.”
Kiszámoló

“Azért nem fogják fel, mert tudatlanok. Fogalmuk sincs, hogy működik egy állam. Azt hiszik, hogy az államnak saját pénze van, amiből nagy kegyesen ad nekik is. Azt a pénzt, amit levonnak tőlük különböző közterhek formájában, sosem látták, sosem látták a pénztárcájukban/bankszámlájukon, ezért nem is érzik magukénak. Rögtön más lenne a helyzet, ha mindenki megkapná egyben a bruttó fizetését és abból kéne saját kezűleg egyenként befizetni minden terhet. Pláne ha mondjuk a boltban is külön kéne fizetni a termék árát és egy külön pénztárnál az áfát. Rögtön rájönnének, hogy mennyi pénzt adnak ők az államnak, és azt már össze lehetne hasonlítani azzal, amit kapnak. Fájó ráeszmélés lenne. De amíg mindenki hisz az ingyen levesben (meg különféle bálványokban), addig nem lesz változás.”
– Komment ez alatt az írás alatt –

3 Comments

  1. És csodálkoznak hogy az ember elhagyja Omelaszt…
    “Ursula Le Guin – Akik elhagyják Omelaszt”

  2. “Hacsak egy napra felfognák ezt az emberek, forradalom lenne az országban.”

    Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz.

  3. A politikai söpredéknek érdeke a komcsi tudatlanság fenntartása.
    Nem véletlen hogy ez megy, nem volt rendszerváltás, a parlamenti pártok tele vannak a pártállam ügynökeivel meg azok leszármazottaival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *