A Mol idei karácsonyi koncertjén Majka lép fel. Ezzel nincs semmi gond. Én kifejezetten nem kedvelem sem a hapit, sem a zenéjét, de ezzel sincs semmi gond.

Az izgalmak ott kezdődnek, hogy kaptam rá két jegyet. Csak úgy a semmiből. Jött egy email a Mol eseményszervező címéről, benne a két jeggyel. Az igénylő nem pont én voltam, de majdnem. A diszkréció kedvéért legyen mondjuk Petrényi Edömér.

Nyilván itt valami nagyon félrement. De hogyan? A folyamat úgy néz ki, hogy ha valaki a Molnál dolgozik, van molos azonosítószáma, molos emailcíme, akkor arról igényelhet koncertjegyet. Máshonnan nem és mint írtam, kell egy azonosító is. Feltételezem, Edömér is igényelt két jegyet. Eddig oké. Innentől lesz izgalmas a történet. Ugyanis abba a rubrikába, hogy hová szeretné megkapni a jegyeket, valahogyan az én privát emailcímem került bele.
Ezen azért elgondolkodtam. Lehet sima tévesztés. Címlista, Petrényi… Petrényi. Csak hát ez azt jelentené, hogy a _privát_ emailcímem benne van vagy a Mol címlistájában, vagy Edömér személyes kontaktjai között, esetleg az Outlook cache-ben. Ez meglehetősen nyugtalanító. A másik lehetőség, hogy Edömér titkos rajongóm és meg akart lepni két Majka jeggyel, ez legalább annyira nyugtalanító. Esetleg Edömér ki szeretné fosztani a lakásunkat és nem szeretné, ha otthon lennénk, ez lenne a legnyugtalanítóbb, de szerencsére eléggé valószínűtlen.
Több dolgok vannak, Horatio.

PS.
A jegyeket egy molos ismerősöm révén eljuttattam neki. Nehogy már lemaradjon a karácsony előtti lelazulásról.