Egy összefoglaló arról, hogy miért is morogtam az előző írásban.

03:26: Sándorjózsefezés (és valahány név a naptárban), szóval kerti parti Egerben. Fogyott rendesen a sör. Estefelé már hűvös volt, de nem azért mentem el korán aludni, hanem a reflux rúgta be az ajtót.
03:27: Habár hétfőn egész nap esett, de elmentem futni. Szeretek esőben futni, az erdőben eleve nem annyira vizes a levegő. Ezzel az aktivitással indul a diagram.
03:28: Betaknyosodtam. Dulván.
03:29-04:04: Tombolt a nátha. Úgy, mintha nem lett volna holnap. Ennyi nap után csillapodni szokott, de most nem. Vödörszámra jött a fejemből a trutymó. Apró bringázások még belefértek, komolyabb nem.
04:05: Annyira jó volt az idő, hogy megkockáztattam egy erősebb bringakört. Ekkor írtam azt az előző írást.
04:06: Elkezdett sajogni a torkom. Ekkor még nem gondoltam semmi rosszra. Az őszi betegség óta érzékeny a torkom a hidegre, tegnap is szemig felhúzott csősállal bringáztam, valószínűleg kevés volt. Ebből nem szokott probléma lenni, még csak nem is fáj, csak sajog, két-három nap alatt elmúlik.
04:07: Estére már durván fájt a torkom. Ez nem sajgás volt. Az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb: Nagypéntek. Kedd délelőttig nem lesz elérhető semmilyen orvos. A betegség eldurvulását valószínűleg nem a túl korai, erős bringázás okozta, hanem az, hogy régen mostam már ki a csősálat, simán benne lehetett valami korábbi baci.
04:08-09: Húsvét szombat, vasárnap. Lőttem a torkomra mindennel, ami kéznél volt: Dorithricin, Strepsils, Mebucain, Tantum Verde spray, napi 2* Aszpirin, napi 2* Lizin-C, Biotech multivitamin, esténként 2 szem Cataflan Dolo, napi 2* gargarizálás Chlorhexameddel, gargarizálás sós vízzel, hajnalonként gargarizálás vízzel torokszárazság ellen és rengeteg gyömbéres-mézes tea. Ritka pocsék volt a kedvem. Megnéztem, a Jáhn Ferenc kórházban hétfőn lesz ügyelet. Strapás, nehéz bejutni, de ők egyszer már rendberakták a torkomat.
04:10: Annyi nap után hétfőn éreztem először, hogy mintha javult volna az állapotom. Úgy döntöttem, nem megyek ügyeletre, a körzeti doki kedd délután már rendel.
04:11: Felhívtam a dokinőt, Nej belefényképezett a torkomba, elküldtük. Baktérium. Kaptam antibiotikumot.
04:12-15: Szedtem a gyógyszert. Sport, az semmi. Szépen látszik is, az alsó diagram lehasalt a lap aljáig. Miközben a felkészülési tervem alapján már 100+ kilométeres, 600+ szintes köröket kellett volna mennem. A torkom határozottan javult, visszatértünk a sajgáshoz.
04:16: Reggel az utolsó antibiotikum. Habár még nem voltam rendben, de mentem egy 50 kilométeres tesztkört a bringával. Muszáj volt. Utána kerti sütögetés, borozgatással.
04:17: A borozgatás nem volt a legjobb ötlet, újra bejelzett a torkom. Maga a bringázás nokedli volt, mégis erős izomlázam lett. Mi lesz ebből?
04:18: Elmentem bringával vásárolgatni a városba.
04:19: Újabb 50 kilométeres tesztkör. Egy kicsit már jobb.
04:20: JoeP is back in the game. Megint volt erőm futni és nem is lett rossz az eredmény. 24 nap kihagyás után kezdődhet újra a hosszú menetelés.