Balatonfelvidék bringás videó

Három napos Balatonfelvidék – Déli Bakony túrának indult, melyet az időjárás szanaszéjjel zilált, aztán később egy defekt is bedobta magát, nem is kicsit, szóval félnaponként terveztem újra a túrát, de így is nagyon jó lett. Első nap Veszprémből tekertem végig majdnem a teljes Balaton-felvidéken, a második nap a tanúhegyek között tekeregtem, majd másztam egyet a Keszthelyi-hegységben, a harmadik napon Balcsi part, végül egy kellemes meglepetés Felsőőrs határában.
Jó volt, nagyon.

2 Comments

  1. Ez különösképp klassz lett, tetszett nagyon. Ahogy megfigyeltem, a gravel bringa lett az első számú bringád, csak a többi meg ne bosszulja majd egy-egy pikáns defekttel. :) Érdekelne, hogy mekkora különbséget érzel a gravel és az országúti között mind sebességben, mind komfortérzetben? (legyen a közös nevező az aszfaltos út)

  2. Nem egészen így van, csak így látszik. :) Az edzőkerékpárom továbbra is az országúti, de az edzésekről nem blogolok, mert nincs mit. A gravel tulajdonképpen a trekking bringát váltotta le, legalábbis a kevés cuccos túráknál. Ha vinni kell a fél lakást, akkor a trekking verhetetlen.
    Az országútival összehasonlítva: érezhetően lassabb és enyhén kényelmesebb. Eleve 40-es gumi van rajta, az outin meg 25-ös, ez elég komoly különbség. Átlagsebességben olyan 2-3 km/h-t jelent, ami hosszútávon rengeteg. Edzésre csak ilyen esős/havas időben használom, mert ilyenkor jobb a masszív gumi. A gravel nagy előnye, hogy a trekkingnél azért jóval gyorsabb és mehetek vele durva terepekre is. Simán előfordul, hogy erőnléti edzés helyett inkább kimegyek vele állatkodni terepre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading